2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Néhány hónap alatt a tizenötödére csökkentette az inflációt, most pedig dollármilliárdokat kaszálna a világpiacon az argentin elnök.

Javier Milei, Argentína tavaly év végén megválasztott elnöke drasztikus intézkedésekkel, például az ársapkák és állami támogatások eltörlésével a tavaly év végi 31,7-ről 2 százalékra csökkentette az inflációt, de a költségvetés hosszútávú egyensúlyához komoly, méghozzá lehetőleg dollárban érkező bevételekre lenne szüksége - írja laptársunk, a szintén a Klasszis Médiához tartozó Privátbankár.

Erre ad lehetőséget, hogy Patagónai északi részén, a Vaca Muerta nevű medence alatt hatalmas palagáz- és palaolaj-készletek rejtőznek, amelyek kiaknázása még igencsak gyerekcipőben jár, mivel a korábbi kormányok nem tudták megoldani az infrastrukturális gondokat, a külföldi beruházók pedig féltek Argentínába vinni a pénzüket, attól tartva, hogy bármikor átírhatják a jogszabályokat, államosíthatják beruházásaikat.

A közeljövőben ez megváltozhat, és a Milei-féle vezetés nagyjából 40 milliárd dollárnyi tőkét kíván bevonni a Vaca Muera-i lelőhelyek kiaknázásába, és az évtized végére évi 30 milliárd dolláros bevételre számít földgáz- és olajexportból, Argentína pedig beérheti Oroszországot az egy főre jutó szénhidrogén-export tekintetében.

Arról, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeni ennek érdekében, illetve hogy miért ellenzik e terveket sokan, a Privátbankár cikkében olvashat további részleteket, itt>>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!