1p

Megszületett a megállapodás a minimálbérről és a garantált bérminimumról.

A Portfolio cikke szerint a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) mai ülésén a feleknek sikerült megállapodni arról, hogy mennyi lesz 2023-ban a minimálbér és a garantált bérminimum.

A portál idézi Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár doorstep sajtótájékoztatóját, amelyen Czomba elmondta a részleteket, kiemelve, hogy fontos és eredményes tárgyalásokon vannak túl. Ennek alapján a jövő év január elsejétől:

  • a minimálbér 16 százalékkal emelkedik és bruttó 232 ezer forint lesz,
  • míg a garantált bérminimum eközben 14 százalékkal bruttó 296 400 forintra emelkedik.

A cikk szerint az államtitkár úgy fogalmazott, hogy bár összességében a garantált bérminimum 730 ezer embert, a minimálbér pedig 200 ezer embert érint, az emelés hatása túlmutat ezen az 1 millió emberen, hiszen a szint feletti béreket is megtolja.

(Portfolio)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!