<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az eddigi legkedvezőbb októberi adatot rögzítették az álláskeresőkről.

Az egy évvel korábbi kimutatáshoz képest több mint tízezer fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon a Technológiai és Ipari Minisztérium szerdai közleménye szerint. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásából származó friss adatnál októberben még sosem mértek alacsonyabbat.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat idén októberben 235 634 álláskeresőt tartott nyilván a szervezet legújabb gyorsjelentése szerint. A tizedik hónapban korábban egyetlen évben sem rögzítettek ilyen alacsony szintet, a járványhelyzet előtti csúcsérték is meghaladta a 239 ezer főt.

2021 októberéhez viszonyítva 4,3, idén szeptemberhez képest pedig 1,1 százalékos mérséklődés tapasztalható az álláskeresők számában.

2022 nyarán minden eddiginél kevesebben voltak munka nélkül a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartása szerint. Júniusban a regisztrált álláskeresők száma rekordszintre, 230 ezer fő közelébe csökkent, és minimális elmozdulásokkal július-augusztusban is hasonlóképpen alakult. Mostanáig 2019-ben mérték a legjobb éves átlagot, amely azonban így sem süllyedt 250 ezer fő alá. Az idei első tíz hónap összesített mutatója ezzel szemben még a 240 ezres szint alá is befér - írja a TIM közleménye.