3p

Ha cél a kiadó szoba Budapesten, akkor bizony elsősorban a legtöbben az anyagiakra gondolunk. Az ingatlanpiacon az árak egyre magasabbak, és ez alól az albérletek sem kivételek. Nem véletlen, hogy egyre többen döntenek a beruházási céllal történő ingatlanvásárlás mellett. De mi a helyzet akkor, ha a másik oldalon állunk? Mennyiért lehet kiadó lakáshoz jutni? 

Kiadó szoba Budapesten: célcsoport a főiskolások

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan kifejezetten kiadó szobát keresnek Budapesten, ez ugyanis több szempontból is kedvezőbb lehet számukra. Az első indok természetesen az ár. Míg a teljes lakások általában 120 ezer forint környékén indulnak, addig kiadó szobához már 60 ezer forintért is hozzá lehet jutni. Természetesen a személyi tényező sem elhanyagolható. Míg egy főiskolás hallgató számára a szoba elegendőnek bizonyulhat, addig egy család számára egyáltalán nem számít opciónak. 

Albérletkeresés profikkal

Felmerülhet a kérdés, hogy hol és mi alapján keressünk albérletet? A világhálón egymást érik az apróhirdetési és ingatlanos oldalak, ahol több száz-ezer kiadó lakás és szoba közül válogathatunk. A szűrési lehetőséggel rábukkanhatunk a számunkra alkalmas lehetőségekre. A tapasztalatok szerint azonban sokan inkább megbízható irodához fordulnak, ahol mind a dolog jogi háttere, mind az ingatlanok minősége garantált. Ezek korántsem elhanyagolható tényezők, ugyanis bérlőként kifejezetten rosszul jöhetünk ki abból, ha nem megfelelő szerződéssel béreljük az ingatlant vagy a szobát. 

Költözz barátokkal!

Amennyiben a kiadó szobát Budapesten keressük, akkor bizony mindenképpen számolni kell az alkalmazkodás kérdésével. Ha nem szeretnénk idegenekkel egy fedél alatt élni, vagy esélyt sem adnánk az ebből fakadó problémáknak, akkor akár barátokkal is költözhetünk. A megfelelő szolgáltató az érdeklődők egyéni igényeinek megfelelő ingatlanokat találhatnak, így a kiadó szoba Budapesten nem kell, hogy egyet jelentsem az alkalmazkodásból eredő gondokkal. 

Belváros vagy külső területek? 

Van konkrét elképzelésed arról, hogy a város mely részén szeretnél lakni? A belvárosi kerületekben levő ingatlanok rendszerint többe kerülnek, hiszen mindenhez közel vannak, és sokféle lehetőség rejlik bennük. Nem kevésbé van ez utóbbi így akkor sem, ha nem a 8. kerületben vagy az 5. kerületben kívánunk bérelni. A 20. kerület vagy a 23. kerület is kifejezetten népszerű azok körében, akik elérhető áron szeretnének minőségi albérlethez jutni. 

Kiadó szoba Budapesten: számíts a rezsire! 

Nem csak a kiadó szoba árát és minőségét érdemes szem előtt tartani, hanem azt is, hogy milyen rezsiköltségekre lehet majd számítani. Egy korrekt ingatlanközvetítő irodánál biztos lehetsz abban, hogy a rezsire vonatkozó információk is a valós adatokat tükrözik. Akár online is tájékozódhatsz arról, hogy milyen lehetőségeid vannak az ingatlanpiacon, így előre informálódhatsz, még mielőtt személyesen is megtekintenéd a kiválasztottakat. Szűrhetsz kerület alapján, így ha például a 7. kerület lenne a megfelelő számodra, akkor kifejezetten az ottani ajánlatok között válogathatsz. 

Gyakran hallani, hogy albérletet találni korántsem egyszerű feladat a fővárosban. Sokan beleesnek azonban abba a hibába, hogy a kevésbé megbízható és meglepően olcsó lehetőségeket helyezik fókuszba. A megbízhatóság elsődleges, és korántsem biztos, hogy ezért a megfizethetőséget fel kellene áldozni. A kiadó szoba Budapest területén bárki számára elérhető a megfelelő ingatlanközvetítő segítségével. 


 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!