2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Két lövést adtak le a volt miniszterelnökre, a merénylőt elfogták.

A volt miniszterelnök Nara városában tartott beszédet egy kampányrendezvényen, amikor a hírek szerint hátulról rálőttek. A politikus összeesett, erősen vérzett. Azonnal kórházba szállították, de az azóta kiszivárgott információk szerint nem mutatott életjeleket. Maszuzoe Joicsi volt tokiói kormányzó azt közölte, hogy a volt a miniszterelnöknek leállt a szíve és a tüdeje.

A beszámolók szerint két lövés dörrent, a lövedékek a nyakán és a mellén találták el a politikust. A történtekről egy videó is előkerült.

A legfrissebb hírek szerint a támadót még a helyszínen elfogták és már azonosították is a hatóságok, a a 41 éves Jamagami Tecúját helyezték előzetes letartóztatásba. A merénylőről annyi derült ki eddig, hogy korábban a japán fegyveres erők tagja volt. A hírek szerint a támadáshoz használt fegyver házi készítésű volt, Japánban nagyon szigorúak a fegyvertartási szabályok.

Abe Japán leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnöke volt, aki két ciklusban is betöltötte a tisztséget, 2020-ban egészségi állapotára hivatkozva mondott le, de továbbra is szerepet vállalt pártja, a kormányzó Liberális Demokrata Párt életében és a most zajló választási kampányban is részt vett.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!