3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A felcsúti milliárdoshoz tartozó ZÁÉV egy kisebb céggel közösen nettó 31,7 milliárd forintot számlázhat.

Új gyermeksürgősségi-baleseti-sebészeti és fekvőbeteg ellátó tömb épül a Heim Pál gyermekkórház területén, lesz helikopterleszálló is a tetőn - derül ki az uniós közbeszerzési értesítő kedden megjelent számából.

(fotó: ittlakunk.hu)
(fotó: ittlakunk.hu)

A győztes a Mészáros Lőrinchez tartozó és rengeteg közbeszerzésen befutó ZÁÉV Zrt. lett, karöltve a szintén a NER-hez tartozó Építő-és épületkarbantartó Zrt-vel (Épkar). Két másik pályázót előztek meg, ők sem ismeretlenek: a Swietelsky Magyarország Kft. és a Laterex Építő Zrt. Az értékelésnél 70 százalékban vették figyelembe a megajánlott árat, a fennmaradó részben a munkaerő alkalmassága számított.

A generálkivitelezésért felszámított végső ár nettó 31,7 milliárd forint lett, de a kiíráskor még 21,3 milliárdot jelöltek meg. Könnyen magyarázható ez a növekmény azzal, hogy az elmúlt hónapokban óriásit ugrottak az alapanyagárak és a munkaerő sem lett olcsóbb, sőt. 

A felújítási beruházás alapparaméterei

Pince, földszint, 7 emelet (tetőszinttel együtt): összesen 9 db használati szintű, új építésű egészségügyi ellátást szolgáló épület minden szakágra (építészet, tartószerkezet, épületgépészet, orvosi gázellátás, beépített orvostechnológiai elemek, erősáram, gyengeáram, tűzvédelem, akusztika (építészeti- gépészeti- teremakusztika), közműellátás, útépítés, kertészet) kiterjedő, rendeltetésszerű használatra alkalmas megépítése összesen 20 694 négyzetméter összes bruttó szintterülettel, összesen 16 731 négyzetméter nettó hasznos alapterülettel (helyiségek összes alapterülete falak, aknák alapterülete nélkül).

Hő és vízszigeteléssel készített lapostető rétegrendek készítendők összesen bruttó 3075,36 négyzetméter alapterülettel, melyből a 2. és a 3. emeleten zöldtetős tetőkertként kialakítottak mennyisége: bruttó 986,38 négyzetméter. A 7. emeleti tetőszinten mentőhelikopter leszállót kell építeni a megközelítéshez szükséges komplett rámparendszerrel együtt 572,93 négyzetméter bruttó alapterülettel. A már meglévő háromszintes „D” épületet teljesen el kell bontani. 

A beruházás európai uniós alapokból finanszírozott projekttel és programmal kapcsolatos. A teljesítés véghatárideje a munkaterület átadásától számított 21 hónap, de legkésőbb 2023. március 31.

Előzőleg a ZÁÉV-vel most nyert Épkar (a Zeron Zrt.-vel közösen) kezdhetett hozzá egy új négyszintes tömb építéséhez. Ez a páros nettó 1,198 milliárd forintos költséggel alakította ki a több mint 2500 négyzetméteres bruttó alapterületű létesítményt.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!