<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A komáromi futballstadion rekonstrukcióját az a konzorcium nyerte el, amelynek tagja Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége is. 

Már 2023 májusban elkezdődik a komáromi futballstadion rekonstrukciója – jelentette be a helyi klub a Facebook-oldalán. A csapat a szlovák másodosztály harmadik helyén áll, hét pontra leszakadva az osztályozót jelentő második helytől. Edzője Radványi Miklós, aki Magyarországon is kapott már feladatokat. A klub beszámolt arról, hogy a kivitelezőnek 15 hónapja lesz a munkálatok elvégzésére.

Rá fér a ráncfelvarrás. Fotó: Facebook
Rá fér a ráncfelvarrás. Fotó: Facebook

„Már régóta várunk erre a napra. Komárom városa megérdemel egy modern sportkomplexumot, amely megfelel a szakmai és a nagyközönség elvárásainak egyaránt. Örülök, hogy túl vagyunk a kivitelező kiválasztásának rendkívül nehéz szakaszán” – mondta Baráth György az FC Komárno elnöke.

A Napunk sk-ra hivatkozva a Telex.hu azt írja, hogy az eredeti tervek szerint már 2021-ben el kellett volna készülnie a stadionnak, de a projekt sokáig húzódott. „A felújítást több akadály is hátráltatta, például az is, hogy a magyar kormánytól érkező forrásokat a klub kapta, a stadion azonban az önkormányzat tulajdonában volt” – írta a lap.

Most azonban elhárultak az akadályok, a 11 millió eurós beruházást öt pályázó közül az a konzorcium nyerte meg, amelyiknek egyike épp a Mészáros Lőrinc gyermekei által vitt cég, a Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt., amely Magyarországon is általában megnyeri a közbeszerzéseket.