1p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Megkapta a projekt a környezetvédelmi engedélyt.

Minden elhárult az elől, hogy Mészáros Lőrinc cége, a V-Híd nagy erőkkel folytassa a Déli körvasút építését, ugyanis a beurházás megkapta a környezetvédelmi engedélyt. A cég előzőleg 101 milliéárd forintos eőleget kapott a kormánytól - olvastuk a Szabad Európa oldalán. A portál utal rá, hogy a határozat kizárja az azonnali jogvédelmet is, így ha bárki bíróságon támadná meg a határozatot, a munkálatok egy jogerős döntésig folytatódnának. A héten egyébként már folytak építési munkák az érintett vasúti szakaszon, még az engedély kiadása előtt - toldották meg a beszámolót.

A Déli körvasút új tervezett megállói. Forrás: Nemzeti Közlekedési Központ
A Déli körvasút új tervezett megállói. Forrás: Nemzeti Közlekedési Központ
A környezetvédelmi engedélyt korábban a bíróság kétszer is elutasította. A perben az állam képviselője többek között arra hivatkozott, hogy a több száz fa kivágása nem jelent visszafordíthatatlan környezetvédelmi kárt. A bíróság egy beadvány nyomán még januárban azonnali hatállyal minden munkálatot felfüggesztett.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!