1p

A kormányközeli üzletember vállalatbirodalma töretlenül bővül, így immár az ellenőrzése alatt lévő cégeknél csak a Magyar Posta alkalmaz több embert, számolt be a G7.

Az egy évvel ezelőtti 295 céggel szemben idén már 343 vállalat tartozik Mészáros Lőrinc cégcsoportjába, ezzel a kormányközeli oligarchát már csak a Magyar Posta előzi meg a legnagyobb foglalkoztatók versenyében, amely a létszám folyamatos csökkenése ellenére továbbra is vezeti a listát - írja a G7.

A felcsúti milliárdos érdekeltségei közül legtöbben a Magyar Bankholdingnál dolgoznak, kerekítve mintegy 12 ezren. A koronavírus miatti elbocsátások után ismét jelentős növekedéssel 1313 főt alkalmaz a HUNGUEST Hotels Szállodaipari Zrt., de szintén a legnagyobb foglalkoztatók közé tartozik a cégbirodalmon belül a GALLICOOP Zrt. (1125 fő), az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. (1105 fő) és az OPUS TIGÁZ Gázhálózati Zrt. (967 fő).

Legnagyobb magyarországi munkáltatóként a Magyar Posta jelenleg 26 688 főt alkalmaz, a 25 ezer főt foglalkoztató Mészáros érdekeltségeket pedig a Volánbusz követi 18 362 fővel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!