1p

Budapest a kormány segítségét várja a Biodóm befejezése érdekében, de egyelőre úgy néz ki, hiába. 

Csak akkor lesz Biodóm, ha a kormány jobb belátásra bírható, mert a főváros ebben az ügyben nem tud előrelépni – ezt Bősz Anett főpolgármester-helyettes mondta az ATV híradójának. A létesítmény körüli bizonytalanság beárnyékolta a mai ünnepséget, pedig az Állatkert most tartotta a 157. születésnapját.  

Hat éve kezdték építeni a Biodómot, amely a Kárpát-medence egykori élővilágát idézné meg. Itt lennének az elefántok, és a cápák is. Ez utóbbiak még kis korukban kerültek az állatkertbe, arra számítva, hogy mire kifejlett példányok lesznek, átkerülnek a Biodóm nagy akváriumába. 

Sós Endre, az állatkert jelenlegi vezetője reméli, hogy sor kerül erre, de szerint nem rajtuk múlik. Az Építési és Közlekedési Minisztérium az ATV híradójának azt mondta, a Biodóm befejezése a Fővárosi Önkormányzat feladata. A minisztériumi válasz szerint a kormány minden támogatást megadott, amit ígért.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!