2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Ismét személyes beszélgetésekre kerül sor az Mfor.hu és a Privátbankár.hu által szervezett Klasszis Klubban. Ezúttal az ingatlanpiac aktuális kérdéseit járjuk körül június 14-én, szerdán, többek között Lázár János építési és közlekedési miniszterrel, valamint az ingatlanfejlesztői, az energetikai és a finanszírozói szektor vezető képviselőivel.

Lehangoló képest festett a Központi Statisztikai Hivatal a hazai építőiparról: márciusban a termelés volumene a nyers adatok szerint közel tíz százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Szakértők biztosra veszik, hogy éves szinten is mínuszban lesz az ágazat, csupán az a kérdés, mekkora lesz a visszaesés 2022-höz képest.

Mi lesz a folyamatban lévő lakossági építkezésekkel, felújításokkal? Az állami projektekből már többet is lefújtak, kérdés, szükség lesz-e továbbiak felfüggesztésére? S mennyire fékezi az építőipari keresletet az európai uniós rekorder infláció?

Az első panelbeszélgetésben ezekre a kérdésekre keressük a választ Lázár János építési és közlekedési miniszterrel, Ifj. Chikán Attilával, az Alteo Nyrt. vezérigazgatójával és Takács Ernővel, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnökével.

Nemcsak az egyre magasabb fogyasztóiár-index miatt maradhat fájdalmasan emlékezetes a 2022-es év, hanem az energiaválság okán is. S nagyon úgy tűnik, hogy ez az időszak még nem ért véget. Számos cég és egyéb intézmény megpróbálja túlélni a magas energiaárakat. Némelyek előbbre hozták az energiahatékonyságot célzó beruházásaikat, mások megpróbálták csökkenteni az energiafelhasználásukat. Akadt nem kevés olyan vállalkozás, intézmény, amely kénytelen volt időszakosan vagy véglegesen bezárni, felfüggesztve vagy megszüntetve a tevékenységét.

Mit lehet ebben a helyzetben tenni? Hogyan érdemes fűteni, távhővel vagy hőszivattyúval? Mennyit hoznak a napelemek? Hogyan kell megtervezni egy energetikai korszerűsítést? Milyen elérhető zöld hitelek vannak cégeknek és közületeknek?

Ezek vélhetően sok céget foglalkoztató kérdés, amelyet a második panelbeszélgetésen járunk körbe meghívott vendégeinkkel. Többek között Barta Zsomborral, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) elnökével és Madler Attilával, a CPI Hungary vagyonkezelési igazgatójával.

Az esemény weboldala, jelentkezés >>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!