1p

Kevesebb adót kéne rápakolni.

A lapunk által heti rendszerességgel frissített Mfor Üzemanyagár-figyelő már hosszú ideje azt a sajnálatos tényt mutatja, hogy a magyarországi üzemanyagáraknál egy sor szomszédunkban vannak alacsonyabbak.

A Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint azért nem érdemes régiós szinten összehasonlítani az üzemanyagárakat, mert Magyarországon rengeteg rajta az adó. Egri Gábor a Spirit FM-en emlékeztetett arra, hogy 50 százalékos az adóteher, plusz a kereskedőknek 3 százalékos kiskeradója van, illetve energiahatékonysági különadó is létezik. Ezen kívül van tranzakciós adó is, ez meg már pont elég, hogy ne lehessen elvégezni az összehasonlítást más országokkal.

A szövetség elnöke azt mondja, a termék árának az árstabilitása vagy csökkenéséért  a kormányzat a felelős az adópolitikával. Ha egy terméknek több mint 50 százaléka adóteher, akkor itt a kormány tud tenni.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!