<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Minden, amit érdemes a PMP vizsgáról tudni. Hol és hogyan szerezhető meg a PMP vizsga?

Mi az a PMP vizsga?

A PMP vizsga a Project Management Professional angol kifejezés rövidítése, melyet a PMI, vagyis Project Management Institute, hozott létre. Ez egy szakmai minősítés, ami a projektmenedzserek körében, itthon és nemzetközileg is elismert. A tanúsítvány azt igazolja, hogy az illető a projektek sikeres levezényléséhez szükséges módszertani, szakmai ismeretekkel és kompetenciákkal rendelkezik.

A szakmában dolgozóknak, vagy szakmában elhelyezkedni kívánt személyeknek javasolt a PMP vizsga sikeres teljesítése. Álláskeresés során előnyt jelenthet, a későbbiekben pedig magasabb fizetéssel is honorálhatják a munkaadók.

Hogyan szerezhető meg a PMP vizsga?

Elsősorban a PMP vizsga megszerzése előfeltételekhez kötött. Nem kezdhető meg a tanfolyam 4500 óra projektvezetési tapasztalat és 35 óra strukturált projektmenedzsment oktatás nélkül. Ha az előbbi követelményeknek eleget tettek a jelentkezők, akkor már csak a vizsgadíjat kell befizetni. A díjazás attól függően tér el, hogy rendelkezik-e a résztvevő PMI tagsággal vagy sem. Amint a fizetés is megtörtént, akkor már csak sikeres vizsga letétele maradt. Az angol nyelvű felmérés 200 kérdést tartalmaz, melynek megoldására 4 órája van a vizsgázónak. Az étékelés egy belső súlyozási rendszeren alapul, így nincs megadva egy bizonyos pontszám, amit minden esetben el kell érni. Az eredményes számonkéréshez kevés az elméleti tudás megszerzése, néhány kérdés tapasztalatot, illetve rutint követel meg.

Hol szerezhető meg a PMP vizsga?

Az országban kihelyezett vizsgahelyszíneken is megkísérelhetik, melyek a fővárosban és vidéken egyaránt megtalálhatók. Azonban ma már PMP minősítés megszerzésére otthonunkban is van lehetőség. Ehhez csupán számítógépre, jó internetkapcsolatra, webkamerára és egy csendes helyre van szükség. Az időpontok heti rendszerességgel érhetők el, így akkor próbálják meg, amikor eléggé felkészültnek érzik magukat.

Összegzés

A világszerte is megbecsült tanúsítvány megszerzése hosszú és nehéz út, de a prominens üzleti élethez nélkülözhetetlen. A sikeres vizsgához segítséget tud nyújtani számos online platform is, melyen elérhető felkészítő tanfolyam. Akik elismert projektmenedzserekként szeretnének dolgozni ebben a szakmában, kifejezetten javasolt a PMP minősítés megszerzése.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.