2019. március 13. 15:40

Beruházásokról, a beruházók politikai aspektusairól és a magyar gazdaság ütésállóságáról beszélt lapunknak a miniszter a holnap megjelenő interjúnkban.

Vajon lesz-e Orbán-Merkel csúcstalálkozó a közeljövőben? És Orbán-Putyin? Vagy a régóta várt Orbán-Trump csúcsra mikor lehet akkreditálni? Kérdéseinkre Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől kértük a válaszokat, s a holnap reggel megjelenő interjúnkból kiderül, hogy lesz-e alkalmuk a sajtófotósoknak megörökíteniük ezeket a pillanatokat.

Az interjúból kiderül továbbá, hogy újabb, 10-100 milliárdos nagyságrendű nagyberuházások bejelentésére készül a kormány, mint a miniszter elmondta, "több nagy ágyúgolyó is van a csőben". A még tárgyalás alatt álló befektetések főleg az autóipart célozzák, de új szolgáltató központok is létesülhetnek a jövőben Magyarországon. Az alapvetően német cégekért komoly verseny folyik, de Szijjártó Péter szerint már a készpénztámogatásokról egyeztet a befektetőkkel a Nemzeti Befektetési Ügynökség. Elárulta azt is, hogy a befektetések további ösztönzésére készül a tárca, erről már készül a javaslat.

A külgazdasági kérdések sorában érintettük Orbán Viktor miniszterelnök vízióját is, mely szerint el kell érni, hogy a külföldön érdekeltséggel bíró magyar cégek annyi profitot hozzanak haza, mint amennyit az itt működő külföldi társaságok kivisznek Magyarországról. Az interjúból kiderül, melyik régióban indul el a program, és az is, hogy lesz-e folytatása.

Megkérdeztük a minisztert arról is, hogy tényleg csúszásban van-e a paksi atomerőmű bővítése. Anélkül, hogy lelőnénk a poént, idézzük egy mondatát: "Nincs elbizonytalanodás".

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.