2019. március 13. 15:40

Beruházásokról, a beruházók politikai aspektusairól és a magyar gazdaság ütésállóságáról beszélt lapunknak a miniszter a holnap megjelenő interjúnkban.

Vajon lesz-e Orbán-Merkel csúcstalálkozó a közeljövőben? És Orbán-Putyin? Vagy a régóta várt Orbán-Trump csúcsra mikor lehet akkreditálni? Kérdéseinkre Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől kértük a válaszokat, s a holnap reggel megjelenő interjúnkból kiderül, hogy lesz-e alkalmuk a sajtófotósoknak megörökíteniük ezeket a pillanatokat.

Az interjúból kiderül továbbá, hogy újabb, 10-100 milliárdos nagyságrendű nagyberuházások bejelentésére készül a kormány, mint a miniszter elmondta, "több nagy ágyúgolyó is van a csőben". A még tárgyalás alatt álló befektetések főleg az autóipart célozzák, de új szolgáltató központok is létesülhetnek a jövőben Magyarországon. Az alapvetően német cégekért komoly verseny folyik, de Szijjártó Péter szerint már a készpénztámogatásokról egyeztet a befektetőkkel a Nemzeti Befektetési Ügynökség. Elárulta azt is, hogy a befektetések további ösztönzésére készül a tárca, erről már készül a javaslat.

A külgazdasági kérdések sorában érintettük Orbán Viktor miniszterelnök vízióját is, mely szerint el kell érni, hogy a külföldön érdekeltséggel bíró magyar cégek annyi profitot hozzanak haza, mint amennyit az itt működő külföldi társaságok kivisznek Magyarországról. Az interjúból kiderül, melyik régióban indul el a program, és az is, hogy lesz-e folytatása.

Megkérdeztük a minisztert arról is, hogy tényleg csúszásban van-e a paksi atomerőmű bővítése. Anélkül, hogy lelőnénk a poént, idézzük egy mondatát: "Nincs elbizonytalanodás".

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.