<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Bár Gulyás Gergely hetekkel ezelőtt rosszallotta a nagy összegű jutalmak kiosztását, most kiderült, az általa vezetett Miniszterelnökség sem kivétel.

Tavaly 12,5 milliárd forintot költött a Miniszterelnökség munkabérekre és illetményekre, a dolgozók jutalma pedig meghaladta az 1,7 milliárdot – írja a hvg.hu a napokban nyilvánosságra hozott éves beszámoló alapján. Ebből az derül ki, hogy 

Gulyás Gergely több mint 35,5 milliót keresett tavaly, ehhez képest eltörpül a béren kívüli juttatás címen kapott 400 ezer forintos jutalma.

A lap megjegyzi ugyanakkor, hogy Gulyás bónusza nem kiemelkedő összegű, több száz beosztottját jutalmazták ugyanennyivel. Emlékeztetve, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy hónapja még azért kritizálta Vass Györgyöt, Fót fideszes polgármesterét az idei, hatmillió forintos jutalmáról. Mint mondta, nem tartja helyesnek az ilyen nagy összegű bónuszokat.