<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		
MTI

A magas átoltottság miatt. Így mostantól már a tömegrendezvényeken sem kell bemutatni a védettségi igazolványt.

Dániában pénteken megszüntetik a maradék, koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó rendelkezéseket is a magas átoltottságnak köszönhetően.

A korlátozások lejártával az embereknek többé nem kell felmutatniuk a védőoltást igazoló kártyájukat az olyan tömegrendezvényeken, mint például a futballmeccsek, sem a nemrég újranyitott éjszakai szórakozóhelyeken.

Gólt ünnepelnek a dánok a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozatában játszott Dánia-Izrael mérkőzésen Koppenhágában, 2021. szeptember 7-én. A következő dániai tömegrendezvényre való belépéshez már nem kell védettségi igazolvány. (Fotó: MTI/EPA/Mads Claus Rasmussen)Gólt ünnepelnek a dánok a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozatában játszott Dánia-Izrael mérkőzésen Koppenhágában, 2021. szeptember 7-én. A következő dániai tömegrendezvényre való belépéshez már nem kell védettségi igazolvány. (Fotó: MTI/EPA/Mads Claus Rasmussen)

Az éjszakai élet szeptember elején, másfél éves kihagyás után indult újra az országban, de az ekkor megnyitó helyeken a belépést még védettséghez, immunitáshoz vagy negatív teszteredményhez kötötték.

Magnus Heunicke egészségügyi miniszter már augusztusban bejelentette, hogy az enyhítéseket a beoltottak magas száma teszi lehetővé. Mostanra az országban élő 12 éven felüliek több mint 83 százaléka megkapta a vakcina mindkét adagját.

Érvényben maradnak mindazonáltal a járványügyi szabályok a külföldről érkezők esetében: sokakra még mindig kötelező tesztelés és karantén vár attól függően, hogy milyen besorolású államból érkeznek Dániába.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.