2020. január 8. 09:33

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter szerda reggeli sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az éjszakai rakétatámadás során az Irakban állomásozó magyar katonákkal nem történt baj.

Az éjszaka folyamán rakétatámadás ért több koalíciós katonai tábort Irakban, az iráni erők többek között Erbílt is támadták, ahol a magyar katonai kontingens is állomásozik. Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter szerda reggeli sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy a támadások következtében magyar katona nem sérült meg, mint fogalmazott, mindenki jól van. A magyar katonák az Iszlám Állam elleni koalíció kötelékében teljesítenek szolgálatot, a számuk a vállalásunk tekintetében maximum 200 fő. Szijjártó Péter azt is közölte, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a katonai vezetés folyamatosan egyeztet a műveleti vezetőkkel.

Szíjjártó Péter szerint rendben vannak az Irakban lévő magyar katonák Szíjjártó Péter szerint rendben vannak az Irakban lévő magyar katonák

A miniszter szerint az Erbílben lévő főkonzulátus tagjai is jól vannak, a kirendeltségen négyen teljesítenek szolgálatot. Az Irakba akkreditált nagykövet viszont Magyarországon tartózkodik, és addig nem is fog Bagdadba visszatérni, amíg a szolgálati helyét biztosító brit követség nem jelzi, hogy az ottani feltételek biztonságosak.

Szijjártó Péter hangoztatta, Magyarországnak az az érdeke, hogy elkerüljük a további eszkalációt. Ezt az álláspontot fogja képviselni az Európai Uniós külügyminiszterek pénteki rendkívüli ülésén is. Ez szerinte egyébként egybecseng az Európai Unió álláspontjával is, hiszen egy közel-keleti fegyveres konfliktus Európa biztonságra is kihathat.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.