2p

Mostantól külön felügyelője, egy miniszteri biztosa lesz a Hajdúnánásra tervezett MotoGP pálya beruházásának. A juttatások mellett havi egymillió forintért.

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter Tiba Istvánt kinevezte miniszteri biztosnak, aki a Hajdúnánáson létrehozandó multifunkciós versenypálya megvalósításáért és a  környezetében a  multifunkciós versenypályához kapcsolódó fejlesztések koordinációjáért lesz felelős. Megbizatása 2021. május 15-től 2023. április 14-ig tart - olvasható a Magyar Közlönyben.

A kép a beruházás tavaly nyári bejelentésekor készült  (fotó: MTI)
A kép a beruházás tavaly nyári bejelentésekor készült (fotó: MTI)

A miniszteri biztos koordinálja a  szükséges intézkedéseket, kapcsolatot tart a  versenypálya beruházó gazdasági társasággal, annak tulajdonosi joggyakorlójával, részt vesz a  pálya környezetében megvalósuló fejlesztések előkészítésében, műszaki tartalmának kialakításában, valamint az érintett településekkel való egyeztetésben, ezen felül közreműködik a projekttel kapcsolatos kérdések térségi szintű kezelésében.

Ugyancsak megbízták azzal, hogy részt vegyen a pálya üzemeltetési koncepciójának kialakításában, figyelembe véve az északkelet-magyarországi térség igényeit, előkészítse a sikeres üzemeltetés érdekében szükséges térségi infrastrukturális és turisztikai beruházásokat, valamint közreműködjön a beruházás kommunikációs és marketingstratégiájának előkészítésében és megvalósításában.

A  miniszteri biztos tevékenysége ellátásáért havonta 1 000 000 forint összegű díjazásra és az állami vezetői juttatásokról szóló kormányrendeletben meghatározott juttatásokra jogosult.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!