<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mostantól külön felügyelője, egy miniszteri biztosa lesz a Hajdúnánásra tervezett MotoGP pálya beruházásának. A juttatások mellett havi egymillió forintért.

Az innovációért és technológiáért felelős miniszter Tiba Istvánt kinevezte miniszteri biztosnak, aki a Hajdúnánáson létrehozandó multifunkciós versenypálya megvalósításáért és a  környezetében a  multifunkciós versenypályához kapcsolódó fejlesztések koordinációjáért lesz felelős. Megbizatása 2021. május 15-től 2023. április 14-ig tart - olvasható a Magyar Közlönyben.

A kép a beruházás tavaly nyári bejelentésekor készült  (fotó: MTI)A kép a beruházás tavaly nyári bejelentésekor készült (fotó: MTI)

A miniszteri biztos koordinálja a  szükséges intézkedéseket, kapcsolatot tart a  versenypálya beruházó gazdasági társasággal, annak tulajdonosi joggyakorlójával, részt vesz a  pálya környezetében megvalósuló fejlesztések előkészítésében, műszaki tartalmának kialakításában, valamint az érintett településekkel való egyeztetésben, ezen felül közreműködik a projekttel kapcsolatos kérdések térségi szintű kezelésében.

hirdetés

Ugyancsak megbízták azzal, hogy részt vegyen a pálya üzemeltetési koncepciójának kialakításában, figyelembe véve az északkelet-magyarországi térség igényeit, előkészítse a sikeres üzemeltetés érdekében szükséges térségi infrastrukturális és turisztikai beruházásokat, valamint közreműködjön a beruházás kommunikációs és marketingstratégiájának előkészítésében és megvalósításában.

A  miniszteri biztos tevékenysége ellátásáért havonta 1 000 000 forint összegű díjazásra és az állami vezetői juttatásokról szóló kormányrendeletben meghatározott juttatásokra jogosult.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.