2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az erről szóló előterjesztést a polgármester, Cser-Palkovics András ismertette Facebook-oldalán.

November 14-től december 31-ig a Mol Aréna Sóstó létesítmény-üzemeltetését kizárólag a jelentősebb műszaki károk megelőzéséhez szükséges szinten biztosítja, a centerpálya füvének fűtésére és világítására sem kerül sor - derül ki Székesefehérvár fideszes polgármesterének előterjesztéséből. Vagyis a Mol Fehérvár utolsó, november 13-i meccse után nem fogják fűteni a stadiont.

Ennek indoka az energiaár-robbanás okozta válsághelyzet, ami miatt a nem létfontosságú önkormányzati fenntartású intézményeket, köztük a Csitáry G. Emil Uszodát és a Köfém Tanuszodát hosszú időre zárva tartják, előbbit jövő májusig, utóbbit viszont egészen jövő októberig. Egy korábbi posztjában Cser-Palkovics András azt írta, csak a stadion gáz-, víz- és villanyköltsége 1,2 milliárd forint körül alakulhat 2023-ban.

Cser-Palkovics megjegyezte, azonban a januári folytatás is kétséges lehet, hiszen

"az nem fog menni, hogy miközben szinte szó szerint a lét a tét, legyen olyan sportszövetség, amelyik villanyvilágítás mellett akar januárban bajnoki mérkőzéseket játszani a csapatokkal, gázzal fűtött pályákon. Ez m elviselhetetlen teher az országnak, vállalhatatlan a településeknek és a kluboknak. Döntéseink tehát a stadiont, de ha kell a sportcsarnokot is érinteni fogják."

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!