<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az erről szóló előterjesztést a polgármester, Cser-Palkovics András ismertette Facebook-oldalán.

November 14-től december 31-ig a Mol Aréna Sóstó létesítmény-üzemeltetését kizárólag a jelentősebb műszaki károk megelőzéséhez szükséges szinten biztosítja, a centerpálya füvének fűtésére és világítására sem kerül sor - derül ki Székesefehérvár fideszes polgármesterének előterjesztéséből. Vagyis a Mol Fehérvár utolsó, november 13-i meccse után nem fogják fűteni a stadiont.

Ennek indoka az energiaár-robbanás okozta válsághelyzet, ami miatt a nem létfontosságú önkormányzati fenntartású intézményeket, köztük a Csitáry G. Emil Uszodát és a Köfém Tanuszodát hosszú időre zárva tartják, előbbit jövő májusig, utóbbit viszont egészen jövő októberig. Egy korábbi posztjában Cser-Palkovics András azt írta, csak a stadion gáz-, víz- és villanyköltsége 1,2 milliárd forint körül alakulhat 2023-ban.

Cser-Palkovics megjegyezte, azonban a januári folytatás is kétséges lehet, hiszen

"az nem fog menni, hogy miközben szinte szó szerint a lét a tét, legyen olyan sportszövetség, amelyik villanyvilágítás mellett akar januárban bajnoki mérkőzéseket játszani a csapatokkal, gázzal fűtött pályákon. Ez m elviselhetetlen teher az országnak, vállalhatatlan a településeknek és a kluboknak. Döntéseink tehát a stadiont, de ha kell a sportcsarnokot is érinteni fogják."