<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

A 49. hét nézettségi adataiban még mindig a katari labdarúgó világbajnokság jelentette a fő attrakciót, megszületett a vb legnézettebb meccse is.

A kereskedelmi csatornák hétköznapi programjában nem történt változás a héten: az RTL-nél továbbra is a több mint két órás műsoridejű, zsűrijében Fördős Zét, Rácz Jenőt, és Sárközi Ákost felvonultató ’Konyhafőnök – VIP’ foglalja el az esti sávot. Ám a széria folytatta gyenge szereplését, a legerősebb, szerdai napján is csak 13,1 százalékos közönségarányt tudott felmutatni a 18-49-es korcsoportban, 138 ezer embert ültetve a képernyők elé, míg a teljes lakosság körében szintén ezen a napon 359 ezren voltak kíváncsiak az eseményekre.

A TV2-nél továbbra is a ’Farm VIP’ kezdi az esti sávot, amely tartani tudta a 21 százalék feletti közönségarány-átlagát a kereskedelmileg különösen fontos korcsoportban, még úgy is, hogy végig párhuzamosan futott a heti focivb-meccsekkel. A széria nemcsak a fiatalabbak körében megy jól,

a teljes lakosság körében is 800 ezer feletti átlagos nézettséget produkált egész héten, a legerősebb, szerdai napján pedig 900 ezernél is többen követték, hogy mi történik a celebfarmon.

Az egyébként, hogy a héten mindkét kereskedelmi csatorna szerdán jegyzett jobb napot, nem véletlen, ugyanis ez volt az az egyik olyan nap, amikor éppen nem volt mérkőzés a focivb-n.

A TV2 műsorainál még érdemes megemlíteni a Nagy Ő-t is, amely hétfőn finálézott: Árpa Attila az első adásban fehér lovon érkező Timit választotta párjául, a happy end 25,7 százalékos közönségarányt és 261 ezres nézőszámot tudott felmutatni a kiemelt 18-49-es korcsoportban, míg a teljes lakosság körében 735 ezren voltak kíváncsiak a végkifejletre. A TV2 esti műsorsávjába a párkereső helyére a Szerencsekerék érkezett, a vetélkedő szerdán a teljes lakosság körében 643 ezres nézőszámmal köszönt be.

A foci-vb tényleg rákapcsolt

A 49. héten indult be igazán a Katarban zajló világbajnokság, hiszen a kiesési szakasz meghozta a rekord nézőszámokat is, különösen a 18-49-es korcsoportban. A hét legerősebb teljesítményét a világklasszisok szombat esti összecsapása hozta,

az Anglia-Franciaország mérkőzés 31,5 százalékos közönségaránnyal és 395 ezres nézőszámmal zárt a szegmensben, amelynél nem volt jobb a héten. Az angol-francia a teljes lakosság körében is hatalmasat ment, 987 ezres nézőszámával épphogy csak lemaradt a hét legnézettebb műsorának címéről.

A teljes lakosság körében a második legnézettebb mérkőzésnek a Marokkó-Portugália összecsapás bizonyult, hiszen 791 ezren követték azt, hogy hogyan menetel tovább a történelmien jó teljesítményt nyújtó, az „Atlasz Oroszlánjai” névre keresztelt afrikai válogatott. A mérkőzés természetesen a kiemelt kereskedelmi korcsoportban is erősen teljesített, a 284 ezres nézőszámával. A kiugró, brutálisan magas 32,5 százalékos közönségarány azonban azzal magyarázható, hogy a délután négykor kezdődő mérkőzésnek nem volt igazi vetélytársa a saját idősávjában.

Szintén a hét legnézettebb meccsei közé került a sárgalap-parádéba és drámai tizenegyespárbajba fulladó

Hollandia-Argentína negyeddöntő, amely 27,2 százalékos közönségarányt és 304 ezres nézőszámot produkált a 18-49 évesek körében. A botrányos mérkőzés összességében 780 ezer nézőt érdekelt.

A hét legnézettebb műsora, most utoljára

Az e heti adatokban minden bizonnyal a december 18-án rendezendő vb-döntő kerül majd az élre, a 49. héten azonban a teljes lakosság körében még verhetőnek bizonyult a labdarúgás.

Elbúcsúzott a 'Sztárban sztár leszek!' is. Fotó: TV2
Elbúcsúzott a 'Sztárban sztár leszek!' is. Fotó: TV2

A zsűriben Tóth Gabival és Majkával is felálló TV2-s szuperprodukció, a ’Sztárban sztár leszek!’ amellett, hogy megtalálta győztesét, Kökény Dani személyében, még egyszer utoljára megnyerte a hetet is:

a teljes lakosság körében mért 1,07 milliós nézőszámánál nem volt jobb a héten, míg a 18-49-es korcsoportban elért 27,9 százalékos közönségarány és 338 ezer néző a második helyet szerezte meg a már említett angol-francia negyeddöntő mögött.

A széria végig igen erősen teljesített, szinte minden adása 800 ezer fölötti nézőszámat produkált, így a TV2 nemcsak a fináléval, hanem összességében is elégedett lehet.

Az RTL egyébként hétvégenként magyar sorozatokkal jelentkezik az esti sávban, ezek közül igazán ’A mi kis falunk’ teljesített jól, a széria 629 ezres nézőszámot hozott szombaton. A vasárnap adott, így a Sztárban sztárral is versenyző, dupla résszel jelentkező ’A séf meg a többiek’ erősebb epizódja 418 ezer embert érdekelt.

Így alakult a hét

A két kereskedelmi csatorna közt nagyra nyílt az olló az elmúlt hetekben, hiszen az RTL lemaradása jelentősnek látszik, azonban feltételezhető, hogy a foci-vb és a Sztárban sztár vége után ez a különbség is némileg kiegyenlítődik majd, legalább részben. Összességében a héten a 18-49 évesek körében a TV2 18,9 százalékos közönségaránnyal zárta a hetet, szemben az RTL 11,3 százalékával.