<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Még javában zajlik a társaság végelszámolása, májustól legalább bérleti díjat nem kell már fizetnie az új székhelyéért.

Május 30-án tartja következő ülését a fővárosi közgyűlés, melynek egyik napirendi pontja az olimpiai pályázattól való tavaly februári visszalépés miatt végelszámolás alatt álló Budapest 2024 Zrt. alapszabály-módosítása lesz egy kényszerű székhely-változtatás miatt. A REsidence 2 Irodaházban bérelt irodának a szerződése 2018. április 30-ig szólt, amit a - végelszámoló tájékoztatása szerint - korábban nem lehetett felmondani pénzügyi visszatérítéssel, így eddig albérleti szerződéseket kötött a társaság.

"2018 májusában azonban ezen gazdálkodási feladatok is lezárulnak, az elszámolások - pl. bérbeadóval történő elszámolás, közüzemekkel kapcsolatos elszámolás - jelenleg folyamatban vannak."

Ilyen is lehetett volna (Fotó: MTI)Ilyen is lehetett volna (Fotó: MTI)

A székhely bérleti szerződés lejártával azonban a társaság nem köt újat a további költségkímélés érdekében. Mivel azonban a végelszámolási eljárás záró szakaszában kiemelt jelentőségű, hogy a társaság a székhelyén elérhető legyen, a Budapest 2024 "a költséghatékonyság szempontjából is legelőnyösebb megoldást" választotta, a végelszámolási eljárásért felelős Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. ingyenesen hozzájárul a saját székhelyének bejegyzéséhez és használatához.

Az előterjesztéshez csatolt melléklet szerint a végelszámolás az előzetes ütemtervnek megfelelően halad. Tavasszal befejeződött a teljes szerződéses állomány lezárása és az ezzel kapcsolatos elszámolási és egyéb adminisztratív eljárások lefolytatása is megtörtént. Így többek között elszámoltak a beszállítókkal, törölték az ingatlannyilvántartásban bejegyzett vételi jogokat, visszagyűjtötték és leltározták a bérelt irodatechnikai és számítástechnikai eszközállományt is.

Az előzetes ütemterv szerint a végelszámolás várhatóan idén év végén fog lezárulni, a 16 hónapig tartó folyamat pedig összesen 308 millió forintot emészthet fel a tervek szerint. A jogszabályok által 10 hónap a legrövidebb időtartam a folyamatra, amit 3 éven belül kell lezárni. A Budapest 2024 felszámolását tehát nem húzzák el, de nem is fogják elaprózni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.