2p

A Bolt budapesti szolgáltatásában elérhetővé tette a Greenelnevezésű e-kategóriát, lehetővé téve az utasoknak az elektromos vagy plug-in hibrid taxikkal való utazást.

A Bolt elindította mobilapplikációján belül a Green kategóriát, amely Budapesten lehetővé teszi az utasok számára, hogy kifejezetten elektromos vagy plug-in hibrid hajtású taxikkal utazhassanak.

A Bolt magyarországi flottájában tavaly mintegy 40 százalékkal nőtt az e-autók száma, ezzel pedig közel 300 tonnával csökkent a teljes taxiállomány károsanyag kibocsátása.

Az új kategória bevezetésével - a zöld szempontok mellett - a szolgáltató ösztönözni szeretné a taxis partnereit az e-mobilitásban való aktívabb részvételre, az utasok számára pedig nagyobb választékot biztosít a fenntartható közlekedési alternatívák közül.

Erősít a Bolt. Fotó: bolt
Erősít a Bolt. Fotó: bolt

„A mostani fejlesztésünkkel folytatjuk azt a megkezdett munkát, amelyet ügyfeleink elvárása alapján és egy élhetőbb városi közösség érdekében végzünk" – mondta dr. Sabjányi László, a Bolt HTX Kft. ügyvezető igazgatója. „Az elektromos járművek támogatása a platformunkon egy lépés afelé, hogy felkeltsük az emberek érdeklődését az új és fenntarthatóbb közlekedési alternatívák iránt, és ezzel egyidejűleg a környezettudatos városi közlekedés még szélesebb körét biztosítsunk, miközben csökkentjük az ökológiai lábnyomunkat" – tette hozzá az ügyvezető igazgató a cég közleményében.

A Bolt piacvezetőként kínálja taxi szolgáltatásait Budapesten, ezen kívül már 6 vidéki nagyvárosban, Pécsett, Nyíregyházán, Miskolcon, Szegeden, Debrecenben és Sopronban is utazhatunk a társasággal. A cég az első európai szuper-app a mobilitás területén, immár több mint 500 városban van jelen a világ 45 országában, és hálózata mintegy 3,5 millió flotta-, sofőr- és futárpartnerből áll.

Mindeközben az Uber is visszatér a magyar taxis piacra, tehát a verseny fokozódik. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!