<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

A járvány enyhülésével párhuzamosan nem tart naponta sajtótájékoztatót az operatív törzs, de ma újra megszólalt Müller Cecília, aki szerint továbbra is jól állunk az átoltottságban.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a tájékoztatón kijelentette, hogy gyakorlatilag lecsengett a koronavírus-járvány harmadik hulláma. Már 4 millió fölött van a két oltással rendelkezők száma, ezért a szakember szerint egy kicsit fel lehet lélegezni, de figyelmeztetett, hogy a vírus még itt van Magyarországon. 

Úgy látja, hogy ősszel számítani kell fertőzési lehetőségekre, ezért arra buzdított, mindenki vegye fel az oltást. A vakcinák továbbra is érkeznek az országba, ha tehát szükségessé válik a harmadik oltás, akkor is megfelelő oltóanyag-mennyiséggel rendelkezik az ország.

Müller Cecília tájékoztatás közben Forrás: Youtube/M1Müller Cecília tájékoztatás közben Forrás: Youtube/M1

Bejelentette, hogy ha valakinél az első oltás után olyan reakció alakul ki, ami miatt az orvosa másodjára egy másfajta vakcina felvételét javasolja, akkor azt engedélyezni fogják. Elmondta még, Szombathelyen és Miskolcon enyhén még emelkedik a szennyvíz koronavírus-örökítőanyagos jelenléte, de mindenütt másutt csökkenés van ebben.

Kérdésre válaszolva elmondta: egyelőre nincs elegendő adat, információ ahhoz, hogy el tudják dönteni, mikor és melyik oltóanyagból lehet szükség harmadik dózisra. Ha ez kiderül, akkor Magyarország igazodni fog az irányadó gyakorlathoz.

Kiss Róbert alezredes pedig arról számolt be, hogy folyamatosan változnak a Magyarországra való beutazási szabályok is: a korlátozások nem vonatkoznak azokra a személyekre, akik olyan védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, melyet elismerünk. A legutóbbi kétoldalú megállapodás Ciprussal történt, így már 12 országgal van megállapodásunk.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.