TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Kellemetlen koronavírus-adatot közölt csütörtökön reggel a Koronavírus Sajtóközpont. Az első ránézésre is csúnya adatnál van még csúnyább is. Mutatjuk.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, az elmúlt 24 órában két és fél hónapja nem látott mértékben ugrott meg az új koronavírus-fertőzöttek száma. A 33 azonosított fertőzöttnél többet legutóbb május 23-án diagnosztizáltak Magyarországon, akkor 35 személy tesztje lett pozitív.

A mostani megugrás hátterében valószínűleg az elmúlt napokban már sajtóban megjelent családi rendezvény állhat, ahol egyszerre 36-an fertőződtek meg és 100-nál is több személynek kellett házi karanténba mennie.

Bár az országos járványgörbébe nagyon belerondított a most közölt országos adat, a régiós számok alapján készített ábra még ennél is csúnyábban néz ki.

A 33 újonnan diagnosztizált fertőzöttből

  • 2 volt budapesti,
  • 3 Pest megyei,
  • 28-at vidéken azonosítottak.

A vidéki mostani adat annyira magas, mint amennyire legutóbb még a korlátozások idején volt példa. Vidéken a mainál több fertőzöttet május 16-án azonosítottak, akkor 30-at.

Ha megyei lebontásban nézzük, akkor a vidéki fertőzötteknek majdnem fele, 11 Veszprém megyei.

  • 4 Bács-Kiskun megyében,
  • 3 Borsod-Abaúj-Zemplénben és Hajdú-Biharban,  
  • 2 Csongrád-Csanádban,
  • és 1-1 fertőzöttet azonosítottak Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Nógrádban, Komárom-Esztergomban, Győr-Moson-Sopron megyében, Baranyában és Szabolcs-Szatmár-Beregben.

Budapest (2069) és Pest megye (695) után a legtöbb fertőzöttet Fejér megyében (379), Komárom-Esztergomban (313), Zalában (265), Csongrád-Csanádban (148), Borsod megyében (142) és Győr-Moson-Sopronban (103) azonosították. A legkevesebbet pedig Békés (17) és Tolna (18) megyékben.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.