TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Több holland városban is szüneteltetni kellett a betegek sürgősségi ellátását, több száz műtétet töröltek. Novemberben az általános kórházi ellátás 40-75 százalékát is leállíthatják a koronavírusos betegek növekvő száma miatt.

Komoly fennakadásokat okoz és okozhat a közeljövőben a koronavírus-válság a holland egészségügyben, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Az amszterdami, rotterdami és hágai kórházakban például ideiglenesen szüneteltetni kellett a sürgősségi ellátást,

mivel minden ágy foglalt volt, és túl kevés személyzet állt rendelkezésre,

derült ki Ernst Kuipers, az Akut Orvosi Ellátás Hálózat vezetőjének holland parlamentnek tett jelentéséből.

Amszterdam. (Pexels/Chait Goli) Amszterdam. (Pexels/Chait Goli)

Az említett kórházakban a sürgősségi ellátást néhány órára felfüggesztették, a betegeket szállító mentőket pedig más egészségügyi intézményekbe vagy városokba irányították át.

Hollandiában gyorsan növekszik a kórházakban és intenzív osztályokon kezelt koronavírusos betegek száma.

A válság nem csak a sürgősségi, hanem az egyéb kórházi ellátásokat is súlyosan hátráltathatja: a kórházak előrejelzése szerint novemberben az általános ellátás minimum 40 százalékát törölni kell, de akár 75 százalékos leállás is elképzelhető.

Utóbbi esetben a koronavírusos betegek mellett csak a sürgősségi ellátás marad

- mondta Kuipers. Szerinte most rosszabb a helyzet, mint az első hullám idején. A kórházakban már több száz műtétet és számos kezelést töröltek.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.