2p

Több holland városban is szüneteltetni kellett a betegek sürgősségi ellátását, több száz műtétet töröltek. Novemberben az általános kórházi ellátás 40-75 százalékát is leállíthatják a koronavírusos betegek növekvő száma miatt.

Komoly fennakadásokat okoz és okozhat a közeljövőben a koronavírus-válság a holland egészségügyben, írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

Az amszterdami, rotterdami és hágai kórházakban például ideiglenesen szüneteltetni kellett a sürgősségi ellátást,

mivel minden ágy foglalt volt, és túl kevés személyzet állt rendelkezésre,

derült ki Ernst Kuipers, az Akut Orvosi Ellátás Hálózat vezetőjének holland parlamentnek tett jelentéséből.

Amszterdam. (Pexels/Chait Goli)
Amszterdam. (Pexels/Chait Goli)

Az említett kórházakban a sürgősségi ellátást néhány órára felfüggesztették, a betegeket szállító mentőket pedig más egészségügyi intézményekbe vagy városokba irányították át.

Hollandiában gyorsan növekszik a kórházakban és intenzív osztályokon kezelt koronavírusos betegek száma.

A válság nem csak a sürgősségi, hanem az egyéb kórházi ellátásokat is súlyosan hátráltathatja: a kórházak előrejelzése szerint novemberben az általános ellátás minimum 40 százalékát törölni kell, de akár 75 százalékos leállás is elképzelhető.

Utóbbi esetben a koronavírusos betegek mellett csak a sürgősségi ellátás marad

- mondta Kuipers. Szerinte most rosszabb a helyzet, mint az első hullám idején. A kórházakban már több száz műtétet és számos kezelést töröltek.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!