<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
7p


			
		
		


		
		

Már a jövőre betervezett giga honvédelmi büdzsé előtt is pörögnek a közbeszerzések, nyár óta majd minden hétre jut egy kiírás vagy nyertes-kihirdetés.

Jó ideje a kormány fókuszában áll a honvédelmi erők fejlesztése. Még a nyáron posztolta ki Orbán Viktor közösségi oldalára a következőket:

„Fejlesztjük a magyar haderőt, megvédjük Magyarország határait!”

Szeptember 30-án pedig a miniszterelnök vezetésével kihelyezett ülést tartott a kormány a hajmáskéri Központi Gyakorló- és Lőtéren kialakított tábori sátorban. A kormányülés első és utolsó, azaz egyetlen napirendi pontja a magyar haderőfejlesztés áttekintése volt, ami után Orbán Viktor és a kormány tagjai a Magyar Honvédség őszi hadgyakorlatát tekintették meg.

A hadisátorban tartott kormányülésen. Fotó: MTIA hadisátorban tartott kormányülésen. Fotó: MTI

Úgy tűnik, hogy a közbeszerzések terén ugyanez a fókusz érezhető, hiszen majd minden hétre jut egy közbeszerzés, vagy épp nyertes-kihirdetés a Védelmi Beszerzési Ügynökség és a Magyar Honvédség jóvoltából. Július óta nyolc közbeszerzést írtak ki, és ugyanennyi pályázat nyertesét vagy nyerteseit választották ki.  

  • 2021. október. 1.: közbeszerzést írnak ki „A Magyar Honvédség ejtőernyős képességének fejlesztésére, valamint ejtőernyő rendszerek beszerzésére”. Úgynevezett körkupolás ejtőernyőrendszerből 250 darabra, taktikai légcellás ejtőernyőrendszerből 54 darabra várják az ajánlatokat. Mindkét fajtához várják az ejtőernyő hajtogatásának és használatának oktatását elősegítő anyagokat (videó, tabló, elektronikus tananyag stb.), amelyeket a Magyar Honvédség kiképzési céllal korlátlanul sokszorosíthat.
  • 2021. szeptember 24.: közbeszerzést írnak ki „Gyorstelepítésű tábori elhelyezési készletre”. Többek között sátrakra, áramfejlesztőkre, kempingágyakra, tábori bútorzatra, világító berendezésekre, víztárolókra, tehát minden olyasmire, amire katonai hadgyakorlatok alatt szükség lehet.
  • 2021. szeptember 22.: kihirdetik a „A Magyar Honvédség katasztrófavédelemmel összefüggő beavatkozási képességének fejlesztésére, 3 db minimum 20 tonna teherbírású közúti nyerges vontatóból és ponyvázható félpótkocsiból álló járműszerelvény beszerzésére” irányuló közbeszerzés nyertesét, a Volvo Hungária Kft.-t. A szerződés értéke áfa nélkül 128 700 000 forint.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.