2p

A miniszter beszélt Magyarország hídszerepéről, az inflációról és arról is, hogy a kormány segítene olcsóbban bevásárolni a magyaroknak.

Interjút adott Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az InfoRádiónak. A politikus beszélt arról, hogy a januári kereskedelmi és ipari adatok rosszabbak lettek a piaci várakozásoknál, de idén 10-11 milliárd forintnyi külföldi tőkebeáramlást szeretne elérni a kormány és új céliparágakat is kell ehhez találni az autóipar, az akkumulátorgyártás és a hadiipar mellé.

„Az autó nyugatról jön, az akkumulátor keletről, nekünk pedig egyfajta hídszerepet kell betöltenünk"

- mondta Nagy Márton, aki az infláció alakulásáról is beszélt, amelyre márciusra 25 százalékot tippelt, utána viszont drasztikus csökkenést vár az év második felétől.

Beszélt arról is, hogy a GVH javaslatára megkezdődött egy online árfigyelő rendszer kialakítása.

„Olyan élelmiszereket fogunk megfigyelni, ahol nagy áremelést tapasztalunk. A vásárlók tudják majd követni az árak alakulását, látják, hogy olcsóbb vagy drágább egy termék”

- mondta erről, hozzátéve hogy a fogyasztóknak tudatosabbnak, a cégeknek transzparensebbnek kell lenniük, a kormány pedig segíteni fog az olcsóbb termékek megtalálásában.

Szót ejtett a miniszter a Magyar Posta átalakításáról, valamint a Budapest Airport megvásárlásáról is.

„A postát rendbe kell tenni, jobban oda kell figyelni, a maximumot ki kell hozni és a magyar állam számára a legolcsóbb működést kell biztosítani”

- jelentette ki az előbbiről, utóbbiról szólva pedig megerősítette a megvásárlásról szóló híreket, de azt is hozzátette, hogy a kormány jobb gazdája lenne a repülőtérnek, mint a jelenlegi tulajdonos:

„A budapesti repülőtér egy stratégiai eszköz, ezért magyar kézbe kell kerülnie. A kormány elkötelezett, hogy visszavásárolja, mindegy, ki a tulajdonos. [...] „A magyar kormány sokkal jobban tudná fejleszteni a repülőteret, a befektetők is látják, hogy a kormány másfajta szemléletben többet tud ebből kihozni.”

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!