1p

Jövő héten viszont újra ránéznek a körmükre, igaz, javaslataikat is figyelembe fogják venni.

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára - olvasható Nagy Márton minisztériuma, azaz a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében. Ezt a csökkenést egyes piaci szereplők már pénteken érvényesíteni fogják kiskereskedelmi áraikban.

"A ma bejelentett árcsökkentéssel áprilisi csúcsérétékéhez képest a benzin árát 20 forinttal, február közepén látott csúcsértékéhez képest a gázolaj árát pedig 45 forinttal csökkentettük"

- fogalmaz szerényen a minisztériumi közlemény, a piaci szereplők - igaz, kormányzati nyomás hatására tett - lépéseit a első szám második személyben a magáénak tudva be.

Azonban itt még nincs vége a közleménynek, és ezzel a történetnek sem.

"A kormány jövő heti ülésén fogja újra áttekinteni az üzemanyagárak helyzetét, beleértve az üzemanyagforgalmazók azon javaslatát, miszerint ne a régiós, hanem a szomszéd országok üzemanyag átlagára legyen a referenciaérték"

- írja a minisztérium.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!