3p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Annak következtében, hogy október 1-jén a leggazdagabb magyar közvetett érdekeltségébe tartozó Opus Titász Zrt. teljes működési területén átveszi az áramhálózati és műszaki ügyekkel kapcsolatos ügyfélszolgálati tevékenységet az E.ON Ügyfélszolgálati Kft.-től.

A Mészáros Lőrinc közvetett érdekeltségébe tartozó Opus Titász Zrt. 2021 szeptembere óta végez áramhálózati elosztói engedélyesi tevékenységet a Tiszántúlon (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye teljes területén, valamint Békés, Bács-Kiskun és Pest vármegye egyes területein). Az ügyfélszolgálati feladatkört mindeddig az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. látta el ebben a régióban is.

Az Opus Titász Zrt. folyamatosan dolgozott azon, hogy az informatikai és kommunikációtechnológiai infrastruktúra fejlesztésével lehetővé tegye az elosztói tevékenységével kapcsolatos hálózati, műszaki ügyfélszolgálati teendők zökkenőmentes átvételét. A fejlesztések eredményeként 2023. október 1-től az Opus Titász Zrt. ügyfélszolgálata átveszi az elosztói tevékenységhez kapcsolódó ügyintézést.

Az ügyfelek 2023. október 1. után kizárólag az Opus Titász Zrt. személyes ügyfélszolgálati irodáiban, telefonos ügyfélszolgálatán, valamint weboldalán (www.opusenergetika.hu) intézhetik hálózati és műszaki ügyeiket. Ilyenek például: igény bejelentése új bekötésre, teljesítményváltozásra, háztartási méretű kiserőmű csatlakoztatására, továbbá a szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyintézés vagy a műszaki hibák bejelentése. Az E.ON irodáiban, telefonos ügyfélszolgálatán, valamint weboldalán a továbbiakban már nem lesz lehetőség hálózati ügyek intézésre. 

Áramvonalas lesz az ügyintézés? Fotó: Opus Titász
Áramvonalas lesz az ügyintézés? Fotó: Opus Titász

A fenti változás nem érinti az egyetemes szolgáltatási körbe tartozó lakossági és nem lakossági fogyasztók számlázással, számlareklamációval, ügyfélcserével, szerződéskötéssel kapcsolatos ügyeinek intézését, azokat az ügyfelek továbbra is az E.ON ügyfélszolgálati csatornáin intézhetik. A változás nem érinti az E.ON dunántúli, valamit fővárosi és Pest vármegyei ügyfeleit sem.

Azok a versenypiaci ügyfelek, akik a rendszerhasználati díjat (RHD) közvetlenül az Opus Titász Zrt.-nek fizetik, a műszaki ügyeiken felül az RHD számlázással kapcsolatos ügyeket is az Opus Titász Zrt. ügyfélszolgálati csatornáin intézhetik. Energiadíjat érintő kérdésekben továbbra is a versenypiaci kereskedő az illetékes. A változás kizárólag az Opus Titász Zrt. ellátási területén kiszolgált fogyasztókat érinti.

Az Opus Titász Zrt. ügyfélszolgálati tevékenységének átvétele az informatikai rendszerek változásával is jár, melynek során az ügyfelek adatai átkerülnek az Opus Titász Zrt. ügyfélszolgálati rendszerébe. Az adatátvitel ideje alatt az Opus Titász Zrt. ügyfélszolgálati csatornáin korlátozott ügyintézésre lesz lehetőség, várhatóan 2023. október közepéig.

Az áramhálózati ügyfélszolgálati átállással és az elérhető szolgáltatásokkal kapcsolatos részletes információk az Opus Titász Zrt. honlapján, a www.opusenergetika.hu weboldalon, a Mit hol intézhetek? rész alatt találhatók.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!