Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	
mfor.hu

Egyre többen hívják fel a figyelmet arra, hogy szakmai nonszensz a kormányzat által közölt táblázat, amivel azt igyekeztek demonstrálni, hogy jobban működnek a keleti vakcinák. Karikó Katalin is kiegészítette az adatokat.

Számos szakmai kritikát kapott az a táblázat, amit a kormány osztott meg a hétvégén, és elvileg azt demonstrálná, hogy a keleti koronavírus-vakcinák beadása után kevesebb fertőződés és haláleset történik, mint a nyugati vakcinák után. Különösen a Pfizer-BioNTech és AstraZeneca-vakcinára vet rossz fényt a közölt adatsor: előbbinél a százezer oltottra vetített halálozások száma, utóbbinál a megbetegedettek száma kiugró. Csakhogy a táblázat sok sebből vérzik: egyebek mellett a mögötte lévő adatsor sem ismert, és nem számol azzal, hogy melyik vakcinát a járvány melyik szakaszában, milyen veszélyeztetettségű, életkorú csoportnak adták be. 

Karikó Katalin kutatóbiológus, biokémikus a legmodernebb, mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója, a BioNTech alelnöke, akinek sokan Nobel-díjat is követelnek (a miniszterelnök pedig "kisújszállási asszonyságként" emlegette, és idén Széchenyi-díjban részesült) szintén a Facebookon posztolt a táblázat ügyében. Mint írja: sokan elküldték neki az adatsort, ezért kiegészíti "a szükséges információval, amit sajnálatosan lehagytak róla". A tudós szerint kötelező lett volna feltüntetni az elhunytak életkorát is egy ilyen közleményben.

Karikó Katalin azt írja: 4 hónap alatt halt meg 32 idős ember 100 000 Pfizer-beoltottból, akiket az öregek otthonában beoltottak és krónikus betegségben szenvedtek. A kínai vakicina esetében 2 hónap alatt halt meg 16 ember 100 000 beoltottból, akik krónikus betegségben nem szenvedtek.   

Alább látható a biokémikus posztja a kiegészített táblázattal:

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.