2p

Közel egymilliárd forinttal nőtt az Ötöslottó főnyereménye egyik hétről a másikra, az óriási változás mögött a nyereményeket terhelő személyi jövedelemadó megszűnése áll. Változatlan alapjátékár mellett - a január elsejétől életbelépő törvényi változás hatására - 2024-től növekednek a számsorsjátékok nyeremény összegei, valamint gyorsul a főnyeremény halmozódás mértéke is.

Az Országgyűlés által tavaly elfogadott, 2024. január elsejétől életbe lépett jogszabályváltozás szerint megszűnik a tradicionális számsorsjátékok nyereményeit terhelő 15 százalékos mértékű személyi jövedelemadó kötelezettség, amely korábban a játékosok nyereményeit terhelte.

dr. Uszkay-Boiskó Sándor, a Szerencsejáték Zrt. stratégiai igazgatója a változással kapcsolatban azt mondta: „a törvénymódosítás hatására minden számsorsjátéknál emelkednek a várható főnyeremények és az elérhető további nyeremények, ugyanakkor a növekedés az egyes nyerőosztályokat tekintve eltérő lehet. Míg a növekményt a Luxornál és az Eurojackpotnál egységesen osztottuk szét az egyes nyerőosztályok között, addig az Ötöslottó, a Hatoslottó és a Skandináv lottó esetében a legalsó és a legfelső nyereményosztályban lesz nagyobb eltérés, ott várhatóak majd kiugró, akár rekord magas nyeremények is. Emellett további előny a játékosok számára, hogy a változásnak köszönhetően mostantól a főnyeremény-halmozódás összege is gyorsabban fog emelkedni."

Ez utóbbi változás látható most az Ötöslottó esetében. A legismertebb számsorsjátékon már féléve halmozódik a főnyeremény, és most a személyi jövedelemadó kivezetésével a januári első sorsolást követően csaknem 1 milliárd forinttal, egészen pontosan 900 millió forinttal ugrott meg a nyereményérték, amely a következő sorsoláson már várja a játékosokat.

Illusztráció: szerencsejatek.hu
Illusztráció: szerencsejatek.hu

A Kenó és a Puttó fix nyereményszorzós játékok, ezért ennél a két játéknál a növekedés január 1-jétől az egyes nyereményszorzóknál lesz majd tapasztalható. A Kenónál ez azt jelenti, hogy a maximális nyeremény 2,625 milliárdra növekszik a korábbi 1,75 milliárdról.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!