1p

Év végére normalizálódhat a foglalkoztatás a kormány szerint.

Európában romlik a járványhelyzet, több országban is sokkal súlyosabb állapotok vannak, mint Magyarországon. Spanyolország például ezért került a zöldről a sárga zónába - közölte a mai Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter. A térségünkben Szlovákiába, Szlovéniába, Horvátországba, Ausztriába komolyabb kockázat nélkül lehet utazni, a többi ország esetében fokozott óvatosságra van szükség.

A gazdasági helyzetről is szó volt a tegnapi kormányülésen. Az adatok közül a foglalkoztatottság a legfontosabb a miniszter szerint. Jelenleg 4 472 000 embernek van munkája, ami jobb, mint a korábbi adat volt.

Gulyás Gergely szerint van rá esély, hogy az év végére elérjük, vagy meg is haladjuk a járványhelyzet előtti, tavalyi foglalkoztatottsági szintet.

A miniszter beszámolt arról, hogy Magyarország 1 millió eurós segítséget nyújt Libanonnak a bejrúti robbanás miatt. Magyar áldozatról, sebesültről nem tud a kormány - számolt be a miniszter. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!