1p

2027-ig szóló bérfelzárkóztatási program koncepcióját dolgozzák ki a következő hetekben a szakszervezetek és a munkaadók.

Ismét tárgyalóasztalhoz ültek a munkaadói és munkavállalói szervezetek, hogy az idei bérkompenzációról és jövő évi minimálbér-emelésről egyeztessenek. „Konstruktív és párját ritkító megbeszélésen vagyunk túl” – mondta a Világgazdaságnak Perlusz László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára.

Ami a megbeszélés eredményeit illeti, egyrészt két héten belül egy közös javaslatot dolgoznak ki a munkavállalói oldallal együtt az idei évi bérkompenzációra az alacsonyabb keresetűeknél. Másodsorban egyeztettek a jövő évi minimálbér és garantált bérminimum emeléséről is. Harmadrészt pedig négyéves, 2027-ig szóló bérfelzárkóztatási program koncepciójáról is tárgyaltak, amiről részleteket egyelőre nem árult el. Mint mondta, ha benyújtják, utána várják a kormány reakcióját, hogy ezt reálisnak tartja-e ilyen feltételekkel, és hogy miben tudna segíteni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!