3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

“Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik” - így hangzik a francia költő, Anatole France ismertté vált idézete. Az gazdik pedig valószínűleg nagyokat bólogatva értenek egyet vele, hiszen ők már tudják, hogy ennek a mondatnak minden egyes szava igaz. 

Természetesen ők is elkezdték valahol, hiszen senki sem úgy születik, hogy rögtön tapasztalt állattartó lenne. A “gazdiságot” is tanulni kell, és időbe telik, mire mindent jól csinálunk. Ha a közeljövőben szeretnéd befogadni első kutyusodat a családba, akkor tarts velünk, mert adunk számodra pár hasznos tippet. 

Ne vásárolj, fogadj örökbe!

Ha csak nem saját magad is tenyésztésre adnád a fejed (bár első kutyánál egyáltalán nem ajánlott), vagy épp felvet a pénz, akkor vesd el a vásárlás gondolatát. Egy valódi tenyésztő kenneljében nevelkedett kutyus ára igen borsos. Ha olcsón hirdet valaki fajtiszta kölyköket, az illető valószínűleg szaporító, aki rossz körülmények között tartja a kutyákat, és vélhetően nem is ért eléggé a fajtához, sem a tenyésztéshez, csak a haszonszerzés érdekli. Az innen kikerülő kölykök gyakran szenvednek genetikai eredetű betegségekben.

A menhelyeken viszont rengeteg megunt és kidobott kutya várja, hogy szerető otthonra leljen. A sok rosszat megélt állatok végtelenül hálásak és odaadóak tudnak lenni, ha úgy érzik hogy valaki szereti őket, és gondoskodik róluk. Ráadásul így megmentesz egy ártatlan lelket attól, hogy élete végéig egy aprócska zárt helyen éljen. Tehát ha kutyust szeretnél, irány a menhely!

Teremtsd meg az ideális feltételeket!

Bár a rendszeres foglalkozás és törődés nagyon fontos, azonban a kutyának ezenkívül szüksége lesz még pár dologra. Legelőször is meg kell oldanod az élelmezését. Bár régen elfogadott volt a kutyákat házi koszttal etetni, azonban ma már tudjuk, hogy ezzel inkább csak ártasz neki! 

Az ő emésztőrendszere és tápanyagigénye teljesen más, mint a tiéd, ezért válassz inkább egy jó minőségű kutyaeledelt. A Kutyakajas.hu-nál kapható Happy Dog eledelek tartalmaznak minden olyan fontos összetevőt, ami kedvenced egészségéhez elengedhetetlen. A változatos állati fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok és gyógynövények elegyét kutyusod is szívesen fogyasztja majd. 

Ezenkívül alakítsd ki az állat fekhelyét egy csendes helyen, ahol pihenhet, illetve szerezz be neki pár játékot, valamint szájkosarat és pórázt a sétához. Emellett keress egy jó állatorvost is, ahová majd hordhatod a kötelező oltásokra, vizsgálatokra.

A legfontosabb: szeresd és gondoskodj róla!

A kutyák önzetlen hűségük, odaadó, hálás viselkedésük miatt lettek az ember legjobb barátai. Minden nap szakíts elegendő időt a játékra, sétára, tanulásra, simogatásra! Ő pedig ott lesz neked és meghallgatja a problémáidat, ha szomorú vagy, megvigasztal, ha pedig boldog, akkor veled együtt fog örülni.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!