<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A 2018-ban közölt Soros-lista miatt indul per, összesen 34-en perelik a lapot. 

A Fővárosi Törvényszék befogadta 34 személynek a Figyelő és kiadója ellen indított közös keresetét - olvasható a Magyar Helsinki Bizottság oldalán. Mint emlékeztetnek: már 2020 márciusában jogerős ítélet kötelezte arra a Mediaworks Zrt.-t, a Figyelő kiadóját, hogy fizessen 500–500 ezer forintos sérelemdíjat két jó hírében megsértett embernek, akiket a lap a hírhedt „Soros-listáján” szerepeltetett még 2018-ban.

Ezúttal 34-en indítottak pert a lap ellen (Fotó: Pixabay)Ezúttal 34-en indítottak pert a lap ellen (Fotó: Pixabay)

A bíróság akkor azt állapította meg, hogy a nem közszereplő listázott embereknek nem volt lehetőségük reagálni a sajtó támadására, aminek hátrányos következményeit a magánéletükben tapasztalták. Most újabb harmincnégy „zsoldosnak” bélyegzett ember indított per a cikk miatt, mivel a kiadó a per után egyikük megkeresésére nem adott elégtételt önkéntesen.

A felpereseket a Magyar Helsinki Bizottság képviseli a perben. A képviseletükben eljáró Fazekas Tamás ügyvéd szerint valószínűleg azért is különleges ez az ügy, mert itt nem kevesebben, mint egyszerre harmincnégyen perelik a Figyelőt kiadóját.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.