<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az orosz-ukrán háború 388. napja a szombati. 

  • Joe Biden amerikai elnök szerint Vlagyimir Putyin egyértelműen háborús bűnöket követett el, és a Nemzetközi Büntetőbíróság jogosan adott ki elfogatóparancsot az orosz elnök ellen. A bíróság pénteken indítványozta Putyin letartóztatását, mivel a vádak szerint az orosz vezető felügyelte ukrán gyermekek elrablását és emberek Ukrajnából Oroszországba történő jogellenes elszállítását.
     
  • Több európai ország is üdvözölte, hogy az ICC elfogatóparancsot adott ki az orosz elnök ellen háborús bűncselekményekért viselt feltételezett felelőssége miatt, António Guterres ENSZ-főtitkár szóvivője ugyanakkor úgy reagált, hogy a döntés nyomán Vlagyimir Putyin nem vált nemkívánatos személlyé.
     
  • Hszi Csin-ping kínai elnök a jövő héten Oroszországba látogat, és Vlagyimir Putyinnal is tárgyal majd. A március 20-22-re tervezett látogatás során a két vezető kétoldalú szerződéseket ír alá, és megvitatja az átfogó partnerség továbbfejlesztésének kérdéseit.
     
  • Novomoszkovszkban robbanás rázta meg és tűz ütött ki abban az infrastrukturális létesítményben, amelyet két iráni drón támadott meg – értesült a Nexta.

(The Guardian, Nexta, MTI)