<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A Budapest Airport is bepanaszolhatta az EP-delegációnál a kormányt.

Több Magyarországon működő multi bepanaszolta a kormányt, az Európai Parlament delegációjának üzleti találkozóján a Budapest Airport is „tájékoztatást” nyújtott. A kormány mindenáron meg akarja szerezni a ferihegyi repteret, bár saját bevallása szerint az államnak nincs rá pénze - írja a hvg.

Ahogy a hvg.hu is írja, a Budapest Airport „tájékoztatásról” beszélt, de ez feltehetően eufemizmus. Legalábbis Monika Hohlmeier elnök az EP-delegáció missziózáró sajtótájékoztatóján azt mondta, több multi is panaszt tett, jelezve, hogy attól félnek, a diszkriminatív, érzésük szerint ellenük irányuló magyar törvények azt a célt szolgálják, hogy kiszorítsák őket Magyarországról. A lap szerint ezek után valószínűtlen, hogy a Budapest Airport pozitív képet festett volna a magyar kormány ténykedéséről és az itteni üzleti környezetről, főként hogy a ferihegyi reptér üzemeltetője a kormány által egyik legtöbbet vegzált külföldi tulajdonú cég.

A napokban Daniel Feund, az Európai Parlament küldöttségének tagja a 444.hu-nak azt mondta, bár nincs felhatalmazása megnevezni a vállalatokat, de elmondása szerint a kiskereskedelmi és az építőipari szektorban is találkoztak olyan cégvezetőkkel, „akik politikai leszámolás áldozatának érzik magukat”.