2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Budapest Airport is bepanaszolhatta az EP-delegációnál a kormányt.

Több Magyarországon működő multi bepanaszolta a kormányt, az Európai Parlament delegációjának üzleti találkozóján a Budapest Airport is „tájékoztatást” nyújtott. A kormány mindenáron meg akarja szerezni a ferihegyi repteret, bár saját bevallása szerint az államnak nincs rá pénze - írja a hvg.

Ahogy a hvg.hu is írja, a Budapest Airport „tájékoztatásról” beszélt, de ez feltehetően eufemizmus. Legalábbis Monika Hohlmeier elnök az EP-delegáció missziózáró sajtótájékoztatóján azt mondta, több multi is panaszt tett, jelezve, hogy attól félnek, a diszkriminatív, érzésük szerint ellenük irányuló magyar törvények azt a célt szolgálják, hogy kiszorítsák őket Magyarországról. A lap szerint ezek után valószínűtlen, hogy a Budapest Airport pozitív képet festett volna a magyar kormány ténykedéséről és az itteni üzleti környezetről, főként hogy a ferihegyi reptér üzemeltetője a kormány által egyik legtöbbet vegzált külföldi tulajdonú cég.

A napokban Daniel Feund, az Európai Parlament küldöttségének tagja a 444.hu-nak azt mondta, bár nincs felhatalmazása megnevezni a vállalatokat, de elmondása szerint a kiskereskedelmi és az építőipari szektorban is találkoztak olyan cégvezetőkkel, „akik politikai leszámolás áldozatának érzik magukat”.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!