Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Külföldről való hazatéréskor nem elég a védettségi igazolvány, második negatív PCR-tesztre is szükség van a hazatérés után - közölte az operatív törzs szerdán.

Hiába van valakinek a magyar hatóságok által kiadott védettségi igazolványa, ez önmagában még nem elég ahhoz, hogy elkerülje a kötelező karantént, miután hazatért - közölte Kiss Róbert rendőr ezredes az operatív törzs rendkívül rövid, alig 13 perces szerdai tájékoztatóján.

Nem elég a karantén-mentességhez (fotó: mfor.hu)Nem elég a karantén-mentességhez (fotó: mfor.hu)

A Schengeni övezet valamelyik országában, továbbá az Egyesült Államokban és Kanadában elvégzett és negatív eredményt hozó PCR-tesztet elfogadják a magyar határon. Belépés után kötelező a házi karantén, majd a második teszt elvégzéséhez elhagyhatják kijelölt helyüket az érintettek, s ha ez a teszt is negatív, akkor mentesülnek a további karanténtól - utalt a jogszabályra. Az elmúlt 24 órában 5860 főnek rendeltek el házi karantént, így jelenleg összesen 43992-en vannak ilyen korlátozás alatt.

Galgóczi Ágnes osztályvezető a reggel már ismertté vált járványügyi adatok megismétlése után az elmúlt heti, vagyis a 14. heti számokra tért ki. Elmondta, hogy 11 ezerrel kevesebben fertőződtek meg az előző héthez képest, összesen 35413 esetről tudnak. Az átlagéletkor változatlanul 46 év. A járvány kezdete óta megfertőződtek között a 30-39 évesek aránya 16 százalék, a 40-49 éveseké 23 százalék, az 50-59 éves korosztályé pedig 17 százalék. Nem beszélt a többi korosztályról, noha korábbi hivatalos és más forrásokból tudható, hogy az elmúlt hónapokban folyamatosan növekedett a fiatalok vagy nagyon fiatalok aránya.   

A 14. héten a megfertőződöttek 14 százaléka volt budapesti, 13 százaléka Pest megyei, Borsodban, Bács-Kiskunban és Szabolcsban 6 százalékuk lakik, Zala képviseli a legkisebb arányt, mindössze 2 százalékot. Az említett héten az előző héthez képest Komáromban 45 százakékkal csökkent a fertőzések száma, ez a legnagyobb arány a megyéket figyelembe véve. Itt Budapest a második 37 százalékkal, Pest megye 35 százalékkal a harmadik.

Mindössze egyetlen kérdésre válaszoltak, ezt több sajtóorgánum, köztük lapunk is feltette. Ez így hangzott: megbetegedhet-e az, aki már kapott oltást? A rövid felelet az volt, hogy igen, de sokkal jobb a védettsége annak, akit boltottak, mint akit nem.

A rendőrség az elmúlt 24 órában 483 személlyel szemben intézkedett a maszkviselési szabályok és 211 esetben a kijárási tilalom megszegése miatt. Egy szabolcsi vendéglátóhelyet hat hónapra bezárattak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.