3p

Egész sok helyen bevett szokás vigaszdíjakat adni, azonban a világ legfontosabb filmes díjkiosztóján ezek is más kategóriát képeznek. Mit rejt az idei Oscar-ajándékcsomag? Mik voltak az elmúlt évek legkülönlegesebb ajándékai?

Azt rögtön fontos leszögezni, hogy ez az ajándéktáska egészen egyszerűen nem az a kategória, amivel az átlagember találkozik, nem csak egy-egy csokiról és borról van szó. Az amerikai idő szerint vasárnap este rendezett díjkiosztón aranyszobrocska csak a jelöltek töredékének fog jutni, azonban aki nem kap díjat, az a következő szeretetcsomaggal vigasztalódhat: az idei összeállításba bekerült egy ingyenes arcfiatalító beavatkozás Konstantin Vasyukevich New York-i plasztikai sebésztől, és egy sámánolvasás Jo Bowlby írótól. A szerencsés megajándékozottak emellett ingyenes projektmenedzsment tanácsadást kapnak a Maison Constructiontól és egy PETA „Stop Monkey Imports to Labs” (Állítsuk meg a majomimportot a laboratóriumokba) utazópárnát. A filmek győzelméért folytatott kampányban kifáradtakra is gondoltak, hiszen egy olaszországi szigetre szóló nyaralást és egy kanadai kiruccanást egy luxusbirtokra is tartalmaz az ajándékcsomag.

Az összeállításban számos élelmiszertermék – a popcorntól a shokupanig, a népszerű japán tejes kenyérig – valamint alkohol, köztük bor és tequila is található. A jelöltek termékenységi táplálékkiegészítőket és számos szépség- és wellness-terméket is kapnak, a „fürdőrituálé-készlettől” a selyempárnahuzaton át az ehető masszázsolajig. A becslések szerint a csomag összértéke nagyjából 125 ezer dollár fejenként, ám az összeállítással foglalkozó Distinctive Assets a CBS-nek úgy fogalmazott, hogy nem ez volt a fontos a válogatás készítésekor.

Este Oscar-gála. Fotó: Depositphotos
Este Oscar-gála. Fotó: Depositphotos

A korábbi évek csomagjai sem voltak semmik

Az tehát egyértelmű, hogy idén elég extravagáns termékek kerültek a filmakadémia díjazottjainak szánt ajándékcsomagokba, de mi a helyzet a korábbi évekkel? Ezt is megnéztük.

Utazások

Ami szinte mindig biztos, az az, hogy egy különleges utazás mindenképpen feltűnik az ajándékok között: 2022-ben például egy skót kastélyban nyaralhattak a megfáradt hírességek, akik mindennapjait saját bejáratú komornyikuk tette még kényelmesebbé a kikapcsolódás során. 2020-ban pedig egy antarktiszi hajóútra és egy spanyol világítótoronyba küldték a jelölteket, míg 2018-ban Tanzániában nyaralhattak.

Szépészeti beavatkozások

Ahogy idén is, úgy szinte minden korábbi évben előfordult, hogy valamilyen plasztikai műtéttel vagy beavatkozással lepték meg a megajándékozottakat a csomag összeállítói, volt már például zsírleszívás, kifejezetten karra célzott zsírleszívás, fiatalító műtét, ínymegújító műtét, sőt beültethető, folyamatos zsírleszívást végző műszer is.

Furcsa tárgyak

A nagyobb értékű utazások és műtétek mellett azonban mindig a csomagba kerül néhány egészen furcsa tárgy is, így például a 2021-es Oscar-jelöltek a PETA-tól egy olyan kalapácsot kaptak, amelyet kifejezetten arra találtak ki, hogy kiszabadítsák vele a forró autóban hagyott kutyákat. 2020-ban az arany szólt nagyot, hiszen az összeállítók úgy gondolták, hogy az aranyszobrocskák mellé 24 karátos arany fürdőbomba és szintén 24 karátos e-cigaretta is jár.

De került már a korábbi években az ajándékcsomagba vibrátor, lebegő bluetooth hangfal, óvszer, a lefolyóban ragadt haj eltávolítására kifejlesztett eszköz, rózsaszín paprikaspray, és hónalj alá helyezhető izzadásgátló tapasz is.

(CBS, Glamour UK)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!