<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Egész sok helyen bevett szokás vigaszdíjakat adni, azonban a világ legfontosabb filmes díjkiosztóján ezek is más kategóriát képeznek. Mit rejt az idei Oscar-ajándékcsomag? Mik voltak az elmúlt évek legkülönlegesebb ajándékai?

Azt rögtön fontos leszögezni, hogy ez az ajándéktáska egészen egyszerűen nem az a kategória, amivel az átlagember találkozik, nem csak egy-egy csokiról és borról van szó. Az amerikai idő szerint vasárnap este rendezett díjkiosztón aranyszobrocska csak a jelöltek töredékének fog jutni, azonban aki nem kap díjat, az a következő szeretetcsomaggal vigasztalódhat: az idei összeállításba bekerült egy ingyenes arcfiatalító beavatkozás Konstantin Vasyukevich New York-i plasztikai sebésztől, és egy sámánolvasás Jo Bowlby írótól. A szerencsés megajándékozottak emellett ingyenes projektmenedzsment tanácsadást kapnak a Maison Constructiontól és egy PETA „Stop Monkey Imports to Labs” (Állítsuk meg a majomimportot a laboratóriumokba) utazópárnát. A filmek győzelméért folytatott kampányban kifáradtakra is gondoltak, hiszen egy olaszországi szigetre szóló nyaralást és egy kanadai kiruccanást egy luxusbirtokra is tartalmaz az ajándékcsomag.

Az összeállításban számos élelmiszertermék – a popcorntól a shokupanig, a népszerű japán tejes kenyérig – valamint alkohol, köztük bor és tequila is található. A jelöltek termékenységi táplálékkiegészítőket és számos szépség- és wellness-terméket is kapnak, a „fürdőrituálé-készlettől” a selyempárnahuzaton át az ehető masszázsolajig. A becslések szerint a csomag összértéke nagyjából 125 ezer dollár fejenként, ám az összeállítással foglalkozó Distinctive Assets a CBS-nek úgy fogalmazott, hogy nem ez volt a fontos a válogatás készítésekor.

Este Oscar-gála. Fotó: Depositphotos
Este Oscar-gála. Fotó: Depositphotos

A korábbi évek csomagjai sem voltak semmik

Az tehát egyértelmű, hogy idén elég extravagáns termékek kerültek a filmakadémia díjazottjainak szánt ajándékcsomagokba, de mi a helyzet a korábbi évekkel? Ezt is megnéztük.

Utazások

Ami szinte mindig biztos, az az, hogy egy különleges utazás mindenképpen feltűnik az ajándékok között: 2022-ben például egy skót kastélyban nyaralhattak a megfáradt hírességek, akik mindennapjait saját bejáratú komornyikuk tette még kényelmesebbé a kikapcsolódás során. 2020-ban pedig egy antarktiszi hajóútra és egy spanyol világítótoronyba küldték a jelölteket, míg 2018-ban Tanzániában nyaralhattak.

Szépészeti beavatkozások

Ahogy idén is, úgy szinte minden korábbi évben előfordult, hogy valamilyen plasztikai műtéttel vagy beavatkozással lepték meg a megajándékozottakat a csomag összeállítói, volt már például zsírleszívás, kifejezetten karra célzott zsírleszívás, fiatalító műtét, ínymegújító műtét, sőt beültethető, folyamatos zsírleszívást végző műszer is.

Furcsa tárgyak

A nagyobb értékű utazások és műtétek mellett azonban mindig a csomagba kerül néhány egészen furcsa tárgy is, így például a 2021-es Oscar-jelöltek a PETA-tól egy olyan kalapácsot kaptak, amelyet kifejezetten arra találtak ki, hogy kiszabadítsák vele a forró autóban hagyott kutyákat. 2020-ban az arany szólt nagyot, hiszen az összeállítók úgy gondolták, hogy az aranyszobrocskák mellé 24 karátos arany fürdőbomba és szintén 24 karátos e-cigaretta is jár.

De került már a korábbi években az ajándékcsomagba vibrátor, lebegő bluetooth hangfal, óvszer, a lefolyóban ragadt haj eltávolítására kifejlesztett eszköz, rózsaszín paprikaspray, és hónalj alá helyezhető izzadásgátló tapasz is.

(CBS, Glamour UK)