<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		
		


		
		

Ugyanarra az időszakra vonatkozóan az eddig ismertnél több illegális migránsról ad számot a rendőrség statisztikája.

Megújította az illegális migránsok létszámára vonatkozó statisztikáját a rendőrség. A korábbiaknál részletesebb információkat szolgáltatnak, összesítésünk alapján azonban az új statisztika adatai nincsenek összhangban a korábbi, ma már nem elérhető számokkal.

A police.hu főoldalán a rendőrség az elmúlt időszakig az elfogott migránsok számáról számolt be; ennek helyén ma már az "Illegális migráció alakulása - heti bontásban" kimutatás található. Míg előbbi esetben napi bontásban egy számadatot közöltek, az új statisztika heti bontásban három kategóriát különböztet meg:

  • megakadályozott tiltott határátlépés,
  • feltartóztatott, majd IBH-kapun átkísért,
  • elfogott, előállított, majd eljárás alá vont.

Legutóbb október 4-én (vagyis a 40. hét végén) összesítettük az (sajtó által is sokszor hivatkozott) elfogott migránsok számát, mely szerint idén 365 illegális határátlépőt regisztráltak.

Fotó: MTIFotó: MTI

A rendőrség új kimutatása szerint viszont a 40. hét végéig

  • 1410 migráns tiltott határátlépését akadályozták meg,
  • 2721 személyt feltartóztattak, majd az IBH-kapun átkísértek,
  • 349 migránst pedig elfogtak, előállítottak, majd eljárás alá vontak.

Vagyis összesen 4480 fő képezte a "tömeges bevándorlást", ami több mint 11-szer nagyobb az eddig ismert számnál.

Jól látható, hogy az adatok sehogy sem fedik egymást, még akkor is kilóg a lóláb, ha csak az elfogott, előállított, majd eljárás alá vontak számát összesítjük. A korábbi 365 fő áll szemben ugyanis 349 fővel. Mivel a 40. hét október 7-ével ért véget, logikusan az október 4-i 365 fős összesítésünknek kellene kevesebbnek lennie, nem pedig az új statisztika által közölt adatnak.  

Az ellentmondások feloldása érdekében a rendőrség sajtóosztályához fordultunk kérdéseinkkel. Szerettük volna megtudni, hogy miért volt szükség a statisztika megújítására, illetve az új kimutatás a korábbival milyen átfedésben van, miért nem stimmelnek a 40. hétre összesített számok.

Az ORFK sajtóosztálya szerint

"a korábbi időszakban a rendőrség honlapján a főoldalon számoltunk be az elfogások számáról napi bontásban, napi frissítéssel.  Az országos összesítőnkben pedig a megakadályozások, feltartóztatások és átkísérések számáról is adtunk tájékoztatást. Tapasztalataink szerint a kétféle megjelenítés félreértésekre adott okot, ezért célszerűnek láttuk az információk egy helyen történő megjelenítését.

Mivel a számok közötti eltérésre irányuló felvetéseinkre nem kaptunk választ a rendőrségtől, továbbra is megfejtendő kérdés, hogy akkor pontosan milyen mértékű is a "tömeges bevándorlás", amit a kormány is előszeretettel emleget a témában.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.