<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A június 30-ai végső határidő után is lehet majd még autózni lejárt műszakival - de nem mindenkinek.

A Technológiai és Ipari Minisztérium a Facebookon dobott egy utolsó utáni mentőövet azoknak, akik még nem jutottak el műszaki vizsgára, és így a veszélyhelyzet alatt lejárt autójuk forgalmi engedélyének érvényessége. Ezek a korábbi rendelkezések szerint június 30-ig minősültek érvényesnek, és a vizsgaállomások túlterheltsége miatt sokan kerülhettek volna abba a helyzetbe, hogy július 1-jétől nem használhatják autójukat.

A most bejelentett intézkedés szerint viszont aki június 30-ig legalább odáig eljut, hogy időpontot foglal műszaki vizsgára, az a vizsga időpontjáig, de legfeljebb további 30 napig (tehát július végéig) használhatja autóját.

Aki ezt a lehetőséget is elmulasztja, az "már kizárólag a vizsga napján és a vizsgálóállomásig vezetheti autóját a lejárt érvényességű forgalmival".

A bejegyzésből az nem derül ki, milyen módon lehet majd igazolni a vizsgaidőpont meglétét egy közúti ellenőrzés során.

dfsd

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.