2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Bár Orbán Viktor augusztusra jósolta a fordulatot, a nyár végén még mindig jobban emelkedtek az árak, mint a bérek. Munkatársunk az ATV műsorának vendége volt.

Bruttó 555 900 forint volt a bruttó átlagkereset 2023 augusztusában a KSH adatai szerint. A béremelkedés tempója elmaradt az árak emelkedésének ütemétől - a reálkeresetek tehát továbbra is csökkennek. Az ATV reggeli műsorában munkatársunk, Gáspár András lapigazgató elmondta: ez a folyamat komolyan rányomta a bélyegét a lakossági fogyasztásra: a csökkenő vásárlóerő miatt zuhant a kereskedelmi forgalom, ami a költségvetés bevételeire is rossz hatással van. Ráadásul a miniszterelnök korábbi várakozása sem teljesült, nem sikerült már augusztusra a pozitív tartományba tornászni a reálbérek változását - szeptemberre viszont már növekedés várható ezen a fronton. 

A műsorban felidéztek egy felmérést, amely szerint a magyar lakosság 40 százaléka nem tud félretenni a fizetéséből, aki pedig képes megtakarítani, átlagosan mindössze 30 ezer forintot tesz félre egy hónapban. Gáspár András szerint sokkolóan magas az aránya azoknak, akik nem képesek tartalékot képezni a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben - azt viszont jelezte, hogy nincsen olyan kis összeg, amit ne lenne érdemes félretenni.

Az ATV Start vendége Regős Gábor, a Makronóm Intézet szakmai vezetője és Gáspár András közgazdász, a Privátbankár.hu-t és az Mfor.hu-t is kiadó Klasszis Média lapigazgatója volt. A teljes beszélgetést itt nézhetik vissza:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!