2019. február 8. 16:35
-

Másodfokon is így döntött a bíróság.

Másodfokon is úgy ítélte meg a bíróság, hogy bizonyos kitakarásokkal, de nyilvánosak a Paksi 2-beruházás megvalósíthatósági szerződései, amelyet az Orbán-kabinet kötött Oroszországgal. A bíróság az elsőfokú bíróság tavalyi döntését helybenhagyva kimondta, hogy nem lehet több ezer oldalnyi szerződést egy az egyben eltitkolni - írja a Népszava.

A pert Jávor Benedek (Párbeszéd) európai parlamenti képviselő indította.

(Fotó: Wikipedia)

A Népszava cikke emlékeztet: a kormány a paksi szerződések aláírása után azonnal titkosította a szerződésrendszert. Ekkor Jávor Benedek az akkori Adatvédelmi Hatósághoz fordult, amelynek fellépése nyomán a kormány feloldotta a titkosítást, ám úgy, hogy azt csak a képviselő láthatta, ám magukat a szerződéseket nem hozták nyilvánosságra. A magyar közvélemény máig nem tudja, hogy milyen feltételekkel állapodott meg a kormány és Oroszország a paksi bővítésről.

Jávor ugyanakkor arra számít, hogy az ügyben az orosz államot képviselő Roszatom, a magyar kormány, illetve a Paks 2 projektcég most felülvizsgálati kérelmet nyújt be.

Közben épp a minap Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, csúszni fog az automerőmű bővítése.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.