1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Sokat vitatott a tagdíj, most eldőlhet a sorsa?

 A Nemzeti Választási Bizottság hitelesítette Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetőjének népszavazási kezdeményezését a kötelező 5000 forintos kereskedelmi és iparkamarai hozzájárulás eltörléséről - közölte a párt.

Az NVB döntése értelmében így elindulhat az aláírásgyűjtés a tagdíj eltörléséért. A közlés szerint lehetőség nyílt arra, hogy meg lehessen szüntetni a Parragh László-féle kamarának fizetendő "éves lehúzást", melyért semmilyen segítséget nem kapnak cserébe a vállalkozások.

A kötelező kamarai tagdíjat még 2012-ben vezették be, éves díja azóta változatlanul 5000 forint. 2022 óta azonban már a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarához folyik be a tagdíj, nem a területi kamarákhoz. Ha a vállalkozó nem fizeti be az összeget, akkor a NAV behajthatja.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!