<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

Novák Katalin a jövőben már nem államtitkárként, hanem miniszterként lehet az Idősek Tanácsának alelnöke, de Rogán Antal is tanácskozási jogot kapott.

Novák Katalin miatt módosítani kellett az Idősek Tanácsáról szóló kormányhatározatot. A testületnek ugyanis eddig az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára volt az alelnöke (ez volt Novák Katalin korábbi pozíciója), de az új határozat szerint már a családokért felelős tárca nélküli miniszter tölti be ezt a funkciót. A fideszes politikust tavaly szeptember közepén nevezte ki Orbán Vikor kormányfő a miniszternek.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter beszédet mond az Idősek Tanácsának ülésén a Karmelita kolostorban 2020. november 2-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter beszédet mond az Idősek Tanácsának ülésén a Karmelita kolostorban 2020. november 2-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Az Idősek Tanácsának működésével és programjaival kapcsolatos költségek fedezetét eddig a központi költségvetés Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetéből kellett biztosítani, a jövőben viszont már a Miniszterelnökség feladata lesz ez. Az állandó meghívottak köre pedig bővül: a miniszterelnök kabinetfőnöke (Rogán Antal), valamint a kormány által 2018-ban alapított Kopp Mária Intézet és a 2021. január 1-jével létrejött Nemzeti Szociálpolitikai Intézet vezetője is részt vehet az üléseken.

Fontos testületről van szó, hiszen például tavaly november 23-án Novák Katalin egy itteni tanácskozás után jelentette be, hogy a vásárlási idősáv bevezetését javasolták az Idősek Tanácsának tagjai. December 10-én pedig Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter javaslatot tett a kormányfőnek, hogy a karácsonyi időszakra tekintettel függesszék fel az idősek vásárlási sávját, erről online módon egyeztetett a tanács tagjaival.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.