2p

Ki a felelős az EU-s rekorder hazai inflációért?
Élesedik a konfliktus a jegybank és a kormány közt: kinek van igaza?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Simor Andrással - vegyen részt és kérdezzen Ön is a korábbi jegybankelnöktől!

2023. november 29. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Alsópetényben hozta meg döntéseit Novák Katalin a megjelent köztársasági elnöki határozat szerint.

A csütörtök este megjelent Magyar Közlönyben a köztársasági elnök, Novák Katalin több határozata is megjelent, melyek témáját és az aláírásuk helyszínét illetően is megegyeznek - csupán a célszemélyek eltérőek. A köztársasági elnök a Miniszterelnökséget vezető miniszter, vagyis Gulyás Gergely javaslatára ugyanis négy személytől vonta meg a magyar állampolgárságot, mive azt: jogszabályok megsértésével szerezték meg. Mutatjuk, az érintetteket:

  • Kerecsánin Jána (születési név: Replyuk Jána; névmódosítás előtti neve: Kerecsánin Jána Iványivna, születési név: Replyuk Jána Iványivna; születési hely: Csarnatő, Szovjetunió; születési idő: 1988. március 4.)
  • Pop János (névmódosítás előtti neve: Pop Iván Ivánovics; születési hely: Csománfalva, Szovjetunió; születési idő: 1991. június 24.)
  • Győri Anita (születési hely: Újvidék, Jugoszlávia; születési idő: 1991. november 7.)
  • Kapinec Román (névmódosítás előtti neve: Kapinec Román Mihájlovics; születési hely: Ilosva, Szovjetunió; születési idő: 1987. december 11.)

Mindegyik határozatot Alsópetényben, június 26-án hozta meg Novák Katalin. A szokatlan helyszín nem véletlen. Egy rövid keresés után kiderült, ezen a napon érkezett meg a köztársasági elnök a nógrádi Alsópeténybe, egy háromnapos látogatásra, melynek bázisául a Prónay-kastély szolgált. Itt Nógrád vármegye vezetőeivel, majd arab országok nagyköveteivel találkozott a köztársasági elnök.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!