2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Harminc vállalatvezető beszélgetett csütörtökön a MagNet Közösségi Házban Bertrand Piccard felfedezővel. Piccard leginkább arról ismert, hogy ő az első ember, aki megkerülte a Földet egy általa épített, kizárólag napenergiával hajtott repülőgéppel.

Bertrand Piccard jelenleg a Solar Impulse Alapítvány élén azon dolgozik, hogy azonosítsa és elismertesse azt az 1000 megoldást, amelyek nyereséges módon védik a környezetet. Az általa "logikusnak" és "ökológiainak" tartott tiszta technológiák és hatékony megoldások támogatásával a klímaváltozás elleni küzdelemben rejlő lehetőségekre kívánja felhívni a döntéshozók figyelmét szerte a világon, ezáltal ösztönözve őket ambiciózusabb környezetvédelmi és energiatermelési politikák elfogadására.

Bertrand Piccard, a felfedező és nagy környezetvédő. Fotó: bertrandpiccard.com
Bertrand Piccard, a felfedező és nagy környezetvédő. Fotó: bertrandpiccard.com

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) által a vállalatvezetőknek szervezett exkluzív eseményen Piccard kiemelte:

„Sehová sem jutunk, ha úgy próbáljuk a környezetet megóvni, hogy közben az emberek kényelmét, a mobilitást és a gazdasági fejlődést veszélyeztetjük."

A már említett 1000 nyereséges megoldást különböző területeken azonosítja, mint például a víz, energia, építés, mobilitás, ipar és mezőgazdaság. Ezeknek a megoldásoknak a gazdasági jövedelmezőségét és technológiai hitelességét egyaránt hangsúlyozza, azzal a céllal, hogy felhívja a politikai és gazdasági döntéshozók figyelmét és felgyorsítsa az átmenetet egy hatékonyabb gazdaság felé.

A vállalatvezetőknek is nagy szerepük van az átmenet felgyorsításában és a rendszerszintű változásokban. Piccard arra ösztönöz másokat, hogy a problémák helyett a megoldásokra összpontosítva kérdőjelezzék meg az általános feltételezéseket, és mutassák meg, hogy a klímavédelem és adaptáció hogyan nyit új iparági piacokat és új lehetőségeket a gazdasági fejlődés számára.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!