TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Egy hónappal meghosszabbítják a határzárat. Az orvosbérek emeléséről nincs döntés.

A mai Kormányinfó a járványhelyzet értékelésével kezdődött. Gulyás Gergely miniszter kiemelte, hogy a fertőzésszám szeptember eleji megugrása után mostanra 600-1000 között állt be a napi új esetszám. A miniszter értékelése szerint Magyarország továbbra is Európa legjobban védekező országai közé tartozik.

Bejelentette, hogy további egy hónappal, október végéig meghosszabbítják a járványügyi határzárat. Továbbra is fenntartják látogatási tilalmat a kórházakban, illetve a maszkviselésre vonatkozó előírásokat. Mától elindult a testhőmérséklet mérése az iskolákban, és az influenza elleni védőoltások is elérhetővé váltak. Ezzel kapcsolatban Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azt közölte, hogy a védőoltás ingyenesen lesz hozzáférhető. Tapasztalatok szerint egy influenzaszezonban átlagosan az oltószerek 60 százalékát veszik igénybe.

A kormány továbbra is a foglalkoztatási adatok alakulását tekinti a legfontosabb gazdasági szempontnak jelenleg. Gulyás Gergely szerint a mostani, 4.5 milliós foglalkoztatási adat alig 20 ezerrel marad el a valaha volt legmagasabb számtól. A gazdasági kilátásokra vonatkozó adatokat a Pénzügyminisztérium illetékesei múlt héten ismertették, ahhoz képest újdonság nincs - tette hozzá.

Természetesen szóba került az Európai Unió jogállamisági jelentése, amit első alkalommal készítettek el. A miniszter értékelése szerint kettős mérce érvényesült Magyarországgal szemben. A kormány részletes válasza elkészült.

Újságírói kérdésre elhangzott, hogy tárgyalnak az orvosbérek emeléséről.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.