<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egy hónappal meghosszabbítják a határzárat. Az orvosbérek emeléséről nincs döntés.

A mai Kormányinfó a járványhelyzet értékelésével kezdődött. Gulyás Gergely miniszter kiemelte, hogy a fertőzésszám szeptember eleji megugrása után mostanra 600-1000 között állt be a napi új esetszám. A miniszter értékelése szerint Magyarország továbbra is Európa legjobban védekező országai közé tartozik.

Bejelentette, hogy további egy hónappal, október végéig meghosszabbítják a járványügyi határzárat. Továbbra is fenntartják látogatási tilalmat a kórházakban, illetve a maszkviselésre vonatkozó előírásokat. Mától elindult a testhőmérséklet mérése az iskolákban, és az influenza elleni védőoltások is elérhetővé váltak. Ezzel kapcsolatban Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azt közölte, hogy a védőoltás ingyenesen lesz hozzáférhető. Tapasztalatok szerint egy influenzaszezonban átlagosan az oltószerek 60 százalékát veszik igénybe.

A kormány továbbra is a foglalkoztatási adatok alakulását tekinti a legfontosabb gazdasági szempontnak jelenleg. Gulyás Gergely szerint a mostani, 4.5 milliós foglalkoztatási adat alig 20 ezerrel marad el a valaha volt legmagasabb számtól. A gazdasági kilátásokra vonatkozó adatokat a Pénzügyminisztérium illetékesei múlt héten ismertették, ahhoz képest újdonság nincs - tette hozzá.

Természetesen szóba került az Európai Unió jogállamisági jelentése, amit első alkalommal készítettek el. A miniszter értékelése szerint kettős mérce érvényesült Magyarországgal szemben. A kormány részletes válasza elkészült.

Újságírói kérdésre elhangzott, hogy tárgyalnak az orvosbérek emeléséről.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.