3p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Ehhez nem kell mást tennie, mint ingyenesen regisztrálnia az ezúttal nem csütörtökön, hanem kivételesen szerdán sorra kerülő beszélgetésre, s máris elküldheti írásban, mire szeretne választ kapni neves közgazdász vendégünktől, a Concorde Értékpapír Zrt. alapítójától. De persze kérdését élőben, a február 15-én 15:30 órakor kezdődő adásban is felteheti.

Talán még a szokásosnál is több kérdés foglalkoztat most minket, magyarokat. Még alig ocsúdtunk fel a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb közléséből, miszerint az infláció a 2023-as esztendőbe fordulva még tovább tudott emelkedni, annak éves szintje a decemberi – már akkor is több mint negyedszázados rekordot döntött – 24,5 százalék után januárban 25,7 százalék lett (ami messze a legmagasabb az Európai Unióban), miközben a létfenntartásunkhoz elengedhetetlen élelmiszerek az átlagnál jóval nagyobb mértékben, 44 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Bár a forint árfolyama most kevesebb fejfájást okozhat, hiszen azóta, hogy az Orbán-kormánynak sikerült meggyőznie Brüsszelt, a jogállamiságot veszélyeztető valamennyi aggályát el tudja oszlatni a következő hónapokban, így megnyílhat az út a Magyarországra eső uniós források lehívása előtt, a hazai fizetőeszköz erős formát mutat, azért nem árt az óvatosság. Hiszen még teljesíteni is kell a 27 mérföldkőben meghatározott feltételrendszert, márpedig a modellváltónak hívott egyetemi alapítványok kuratóriumi tagságának átalakítása – magyarul, azok politikától, a kormánytól való függetlenítése – kapcsán épp ezekben a napokban érzékelhettük, mennyire nem lehet egyértelmű az Orbán-kabinet számára, mit is kell tennie.

Az Mfor.hu és a Privátbankár.hu Klasszis Klubjának február 15-ei vendége: Jaksity György. Fotó: Bánkuti András
Az Mfor.hu és a Privátbankár.hu Klasszis Klubjának február 15-ei vendége: Jaksity György. Fotó: Bánkuti András
Természetesen az infláció, a forintárfolyam és az EU-s pénzek is terítékre kerülnek a Klasszis Klub következő adásában Jaksity György közgazdásszal, a Concorde Értékpapír Zrt. társalapítójával folytatandó beszélgetés során, továbbá a tőzsde vagy a kriptopiac, de akár olyanok témák is, mint például az egészségügy helyzete. 

A feltételes mód használata azért indokolt, mert 

nemcsak mi kérdezünk a neves hazai szakembertől, hanem ezt Olvasóink is megtehetik. Ehhez nem kell mást tenniük, mint ingyenesen regisztrálniuk a mintegy egyórásra tervezett, online rendezvényre, amelynek időpontja: 2023. február 15. (szerda!) 15.30 óra.

Regisztráljon most! >>>

A korábbi Klasszis Klub rendezvényeink összefoglalói: 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!