<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A Szerencsejáték Zrt. ezerfős, gyorspaneles felmérése szerint a lakosság több mint negyven százaléka figyelemmel követi majd a katari labdarúgó-világbajnokságot. A legtöbben Németország vagy Brazília győzelmére számítanak, a vb legjobb játékosának élmezőnyébe pedig Lionel Messit, Kylian Mbappét és Cristiano Ronaldot várják.

November 20-án a Katar-Ecuador mérkőzéssel veszi kezdetét a 2022-es labdarúgó-világbajnokság, a találkozót az elkövetkezendő négy hétben további hatvanhárom összecsapás követi. A trófeát december 18-án emelheti magasba a győztes válogatott katari stadionban – emlékeztet közleményében a Szerencsejáték Zrt.

Az állami fogadóiroda 1000 fős gyorspaneles online kutatásából kiderült, hogy az emberek több mint fele (51 százalék) többnyire figyelemmel követi a nagyobb sporteseményeket, a válaszadók 43 százaléka pedig a 2022-es világbajnokságot sem hagyja ki.

A tippelők között a legnagyobb arányban Németországnak szurkolnak, őket a spanyolpárti drukkerek követik. A harmadik és negyedik helyért megoszlanak a vélemények a vb-t figyelemmel követők és a fogadók között, míg előbbi csoportban a válaszadók 11 százaléka Argentinára, 10 százaléka pedig Brazíliára voksolt, a fogadók körében 10 százalék tippelne Brazíliára, 9 százalék pedig Portugáliát jelölte meg.

A kutatás során a résztvevők választ adtak arra a kérdésre is, hogy szerintük ki nyeri a katari labdarúgó világbajnokságot. A válaszadók között a német–brazil páros vitte a prímet,

a legtöbben Brazília győzelmére számítanak, és a válaszadók 16 százalék jósol német fölényt.

A világbajnokság mérkőzéseit figyelemmel követők 11 százaléka választotta a spanyol, valamint a francia győzelmet, 10 százalék pedig argentin győzelmet vár. A fogadók táborában Spanyolországra, Franciaországra és Portugáliára is 10-10 százalék voksolt.

Bastian Schweinsteiger a 2014-es német vb-győzelem után a trófeával (Fotó: Wikipedia)
Bastian Schweinsteiger a 2014-es német vb-győzelem után a trófeával (Fotó: Wikipedia)

A katari világversenyt figyelemmel követők szerint a legjobb játékos Lionel Messi vagy Kylian Mbappé lesz, őket a fogadók egyforma arányban jelölték. Az élbolyba Cristiano Ronaldo és Karim Benzema is bekerült. Nem ilyen egyértelmű a kérdés, ha a gólkirályról van szó, a válaszadók Ronaldot, Messit, Mbappét és Lewandowskit jelölték az élmezőnybe. A vb legjobb kapusáról egybehangzott a vb-t figyelemmel követők és a világversenyre fogadók véleménye, több mint 20 százalék számít Manuel Neuerre, 14 és 12 százalék Thibaut Courtoist tartja a legesélyesebbnek a cím megszerzésére, és 11 százalék szerint Diogo Costa lesz a legjobb kapus – írja közleményében a cég.

Ami a fogadási taktikákat illeti, a többség úgy gondolja, hogy inkább a racionalitás fogja vezetni fogadásait, és az esélyesebb csapatra fog ikszelni, mintsem esélyektől függetlenül a kedvencére tegyen tétet. Érdekesség, hogy az általuk kedvelt csapatra az esélyektől függetlenül inkább a nők fogadnának – zárul a Szerencsejáték Zrt. közleménye.